Φτιάξτε αυτό το μπλε αυτοκίνητο με χρώματα ζαχαροπλαστικής και ρύζι

Ακόμη μια όμορφη δημιουργία για τους μικρούς picky eaters.  

Foivi Geller
Φτιάξτε αυτό το μπλε αυτοκίνητο με χρώματα ζαχαροπλαστικής και ρύζι

Οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα και τι καλύτερος τρόπος από το να φτάσουμε σε εκείνη την ημέρα με ένα απίθανο αυτοκίνητο που θα φτιάξετε με ρύζι, μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής και μερικά ακόμη υλικά.

Αν τα παιδιά σας είναι δύσκολα στο φαγητό τους και δεν τρώνε με χαρά ούτε το απλό ρυζάκι τους δεν έχετε παρά να το μεταμορφώσετε και αυτό σε κάτι που σίγουρα θα τα ενθουσιάσει. Όπως για παράδειγμα ένα μπλε αυτοκίνητο. Αν πάλι δεν θέλετε μπλε και θέλετε να το χρωματίσετε με το αγαπημένο χρώμα του παιδιού σας; Κανένα πρόβλημα. Το μυστικό βρίσκεται στα χρώματα ζαχαροπλαστικής, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο αρέσει στα παιδιά σας περισσότερο.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια όμως, ας περάσουμε στα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτό το πιάτο καθώς και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε.

Χριστουγεννιάτικο αυτοκινητάκι για τους μικρούς μας picky eaters

https://www.instagram.com/p/B5hgEG6FM3h

Υλικά:

  • 3-4 κ.τ.σ βρασμένο ρύζι
  • μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 3 κ.τ.σ. τριμμένο τυρί
  • 1 φέτα κίτρινο τυρί
  • 1 φύλλο φυκιού
  • πολύχρωμα καραμελάκια
  • 1 κλαδί λεμονοκυπάρισσου

Πώς θα το φτιάξετε:

Βήμα 1ο: Σε ένα ποτήρι βάλτε το ρύζι που θα χρειαστείτε και βάλτε 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατέψτε να πάει παντού το χρώμα και έπειτα βάλτε το ρύζι στο πιάτο. Δώστε το σχήμα αυτοκινήτου, όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα.

Βήμα 2ο: Κόψτε το κίτρινο τυρί και το φύλλο φυκιού για να φτιάξετε τα παράθυρα, τις ρόδες και μερικές ακόμη λεπτομέρειες.

Βήμα 3ο: Βάλτε κάτω από το αυτοκίνητο το τριμμένο τυρί.

Βήμα 4ο: Βάλτε το κλαδί λεμονοκυπάρισσου στην οροφή του αυτοκινήτου και τοποθετήστε τα πολύχρωμα καραμελάκια με τέτοιο τρόπο που θα θυμίζουν χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Βήμα 5ο: Με ένα μικρό κομμάτι κίτρινης πιπεριάς ή μιας φλούδας λεμονιού, μπορείτε να δημιουργήσετε το αναμμένο φανάρι του αυτοκινήτου.

Το μικρό σας θα ενθουσιαστεί. Και όχι μόνο θα φάει το ρύζι του αλλά και τα πολύχρωμα καραμελάκια που βρέθηκαν στο πιάτο και μόνο χαρά θα του δώσουν. Αλμυρό και γλυκό σε ένα πιάτο.

Foivi Geller
Facebook account
Instagram account

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved