Superfood για τα παιδιά ο τραχανάς - Μια συνταγή που θα λατρέψουν

O Winnie δεν λατρεύει μόνο το μέλι, λατρεύει και τον τραχανά! Τι; Δεν το ξέρατε;

Foivi Geller
Superfood για τα παιδιά ο τραχανάς - Μια συνταγή που θα λατρέψουν

Ο τραχανάς υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη διατροφή των Ελλήνων. Κάποιοι λένε ότι προέρχεται από τη λέξη τρακτά «tractae», ένα παχύρευστο χυλό και κάποιοι άλλοι από την περσικη λέξη «ταρχανέ» που σημαίνει τραχύς.

Πρόκειται για ένα ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι και γάλα και έχει σχήμα κοκκώδες και ακανόνιστό. Μπορεί κανείς να τον βρει σε διάφορες ποικιλίες όπως: ξινό, γλυκό, χοντρό, ψιλό. Είναι ένα προϊόν με υψηλή θρεπτική αξία, λίγες θερμίδες και χαμηλά λιπαρά. Μεταξύ άλλων είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, έχει υδατάνθρακες, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ.

Από τα παλιά χρόνια οι γιαγιάδες τον θεωρούσαν την ιδανικότερη τροφή για τα παιδιά και όχι άδικα.

Πώς θα σερβίρετε τον τραχανά στα παιδιά

Όπως συμβαίνει και με πολλές άλλες τροφές, έτσι και με τον τραχανά είτε θα τον λατρέψουν τα παιδιά είτε θα τον μισήσουν.

Για να μην τον μισήσουν λοιπόν ή για να τον δουν με διαφορετικό μάτι δεν έχετε παρά να τον σερβίρετε κοκκινιστό με κοτομπουκιές και φυσικά με styling που θα τους θυμίσει το αγαπημένο τους αρκουδάκι, Winnie The Pooh.

https://www.instagram.com/p/B5Z7I5bF7xc

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Πώς θα το φτιάξετε:

Βήμα 1ο: Σερβίρετε σε ένα πιάτο τον τραχανά.

Βήμα 2ο: Βάλτε στην βάση 2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαρούλι και λάχανο.

Βήμα 3ο: Στο κέντρο του πιάτου βάλτε τις κοτομπουκιές όπως φαίνεται και στη φωτογραφία και με την κόκκινη πιπεριά σχηματίστε το μπλουζάκι του Winnie.

Βήμα 4ο: Στην κορυφή του πιάτου βάλτε την ψίχα του ψωμιού και με το φύκι φτιάξτε το περίγραμμα του Winnie, τη μύτη, τα μάτια, το στόμα και μερικές ακόμη λεπτομέρειες που φαίνεται και στο πιάτο που σας παρουσιάζουμε.

Foivi Geller
Facebook account
Instagram account

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved