Bath ducky - Έτσι θα φάνε τα παιδιά σας τα ρεβίθια

  • Bath ducky για παιδιά με ρύζι, όσπρια και τυρί
  • Τα οφέλη των υλικών της συνταγής
  • Πώς θα φτιάξετε αυτό το νόστιμο και θρεπτικό πιάτο στα παιδιά σας

 

Foivi Geller
Bath ducky - Έτσι θα φάνε τα παιδιά σας τα ρεβίθια

Πολλά παιδιά απεχθάνονται τα λαχανικά και μόνο που τα βλέπουν στο πιάτο τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν βλέπουν ένα πιάτο αρακά να ζητούν από τη μαμά να αφαιρέσει με χειρουργική ακρίβεια τα κομμάτια καρότου που βλέπει μέσα στο πιάτο του. Σας έχει τύχει, έτσι δεν είναι;

Για να γλιτώσετε από αυτή την διαδικασία και για να κάνετε ένα παιδί να φάει ο,τιδήποτε του βάλετε στο πιάτο του χρειάζεστε φαντασία. Μάλιστα, φαντασία. Γιατί άλλο να βάλετε παραδείγματος χάρη ένα πιάτο με ρύζι, ρεβίθια και πιπεριές και άλλο να βάλετε ένα πιάτο με τα ίδια υλικά προσθέτοντας και λίγο τυρί τσένταρ που θα του δώσετε μορφή πάπιας!

Bath ducky για παιδιά με ρύζι, όσπρια και τυρί

Για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο φαγάκι που θα κάνει το παιδί σας να αδειάσει το πιάτο του θα χρειαστείτε:

  • ρύζι μπασμάτι
  • βρασμένα ρεβίθια
  • σταφίδες
  • κίτρινο τυρί μαλακό (εδώ χρησιμοποιήσα τσένταρ)
  • κόκκινη πιπεριά

Τα οφέλη των υλικών

Ρεβίθια: Τα ρεβίθια αποτελούν βασική τροφή από την αρχαιότητα και είναι ιδιαίτερα θρεπτικά. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, και ψευδάργυρο. Περιέχουν επίσης ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β καθώς και βιταμίνη Κ. Παρότι είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, γι' αυτό δεν ανεβάζουν το σάκχαρο του αίματος. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και στην βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ.

Σταφίδες: Οι σταφίδες αποτελούν «διαθρεπτική» τροφή, δηλαδή παρέχουν επαρκείς ποσότητες μικροθρεπτικών συστατικών (βιταμινών, μετάλλων, πολυφαινολών, κτλ.) αναλογικά με τις θερμίδες που αποδίδουν. Έχουν αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Περιέχουν φυτικές ίνες που καταπολεμούν την δυσκοιλιότητα, μειώνουν την χοληστερόλη και τον κίνδυνο καρκίνου του ορθού. Καταπολεμούν επίσης την αναιμία λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο. Περιέχουν κάλιο με αποτέλεσμα να μειώνουν την κατακράτηση και την αρτηριακή πίεση.

Μέσω των βιταμινών Α και Β, η κατανάλωσή της βοηθά στην όραση, την ανάπτυξη, την αναπαραγωγή, τον μεταβολισμό, την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και συμβάλλει στη βελτίωση της μνήμης, της συγκέντρωσης και της διάθεσης.

Κόκκινη πιπεριά: Οι πιπεριές είναι μέτριες έως καλές πηγές καλίου και φυσικά είναι και πολύ καλές πηγές βιταμίνης C, έχοντας 1,5 φορά την περιεκτικότητα του πορτοκαλιού. Μελέτες δείχνουν ότι οι κόκκινες πιπεριές, είναι πιο πλούσιες σε υδατοδιαλυτές βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία. Η πιο πλούσια σε βιταμίνη Α, όπως ίσως προδίδει το χρώμα της είναι κόκκινη κλασσική πιπεριά.

Πώς θα φτιάξετε αυτό το νόστιμο και θρεπτικό πιάτο στα παιδιά σας

foivigeller ryzi me revithia

Βήμα 1ο: Βράστε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2ο: Βράστε τα ρεβίθια.

Βήμα 3ο: Σε ένα πιάτο βάλτε ρύζι, ρεβίθια, σταφίδες και ανακατέψτε.

Βήμα 4ο: Με λίγο ρύζι, σχηματίστε το παπί και καλύψτε με το τσένταρ, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία

Βήμα 5ο: Τέλος, φτιάξτε τη μύτη, χρησιμοποιώντας κόκκινη πιπεριά.

Foivi Geller
Facebook account
Instagram account

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved