Κυνηγήστε τις Hygge στιγμές και απολαύστε τις!

Το να είσαι γονιός, όσο σπουδαίος κι αν είναι σαν ρόλος έχει αρκετά απαιτητικό πρόγραμμα που κάποιες φορές σε ωθεί στα όριά σου.

Κυνηγήστε τις Hygge στιγμές και απολαύστε τις!

Η κούραση είναι σχεδόν συνεχής και οι πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης είναι απαραίτητες. Η φιλοσοφία πίσω από το Hygge (προφέρεται hue-guh) βοηθάει ιδιαίτερα όχι μόνο τους γονείς, αλλά όλους μας. Ποια είναι αυτή; Να απολαμβάνεις μικρές στιγμές μέσα στη μέρα δημιουργώντας εσύ τις συνθήκες για κάτι τέτοιο.

Ο όρος προέρχεται από τη Δανία. Ο σκοπός της “φιλοσοφίας” αυτής είναι να αγαπήσουμε την καθημερινότητα με όσα προβλήματα και δυσκολίες κι αν έχει. Πώς; Δίνοντας όλο μας το είναι σε ό,τι κι αν κάνουμε, φροντίζοντας ώστε η κάθε στιγμή να είναι μοναδική. Όταν έχεις παιδιά ακόμα και 10 λεπτά χαλάρωσης είναι σημαντικά. Ένας απογευματινός καφές σε μια όμορφη κούπα μπορεί να σπάσει τη ρουτίνα και να μας δώσει ευχαρίστηση.

Οτιδήποτε μας γεμίζει και μας δημιουργεί μια αίσθηση ευφορίας ανήκει στην αντίληψη του hygge. Μια Κυριακάτικη βόλτα με τα παιδιά, με τους φίλους, το διάβασμα ενός βιβλίου στην αγαπημένη γωνιά του σπιτιού μας, η βραδινή χαλάρωση συνοδευόμενη από ένα αρωματικό κερί. Η ουσία είναι να αφιερωνόμαστε σε ό,τι κάνουμε τη δεδομένη στιγμή. Να μην νιώθουμε ενοχές επειδή απολαμβάνουμε μια βόλτα και έχουμε αφήσει δουλειές και εκκρεμότητες πίσω. Όλα μπορούν να περιμένουν.

Δημιουργήστε στο σπίτι σας ένα περιβάλλον που σας εμπνέει και σας ξεκουράζει. Είναι πολύ σημαντικό ο χώρος μας να έχει στοιχεία που μας κάνουν να τον αγαπάμε περισσότερο. Να μπορείς να “χουχουλιάσεις” στον καναπέ σου και να νιώθεις ότι αυτό και μόνο αυτό σε κάνει χαρούμενο.

Η κατάλληλη ατμόσφαιρα είναι σημαντική στην ψυχολογία μας. Οι όμορφες μυρωδιές επίσης. Όπως προανέφερα ένα καφές μπορεί να γίνει πολύ πιο απολαυστικός όταν δώσεις την κατάλληλη σημασία σε όλη τη διαδικασία. Να τον μυρίσεις, να τον σερβίρεις σε ένα ωραίο φλυτζάνι και ύστερα να τον απολαύσεις.

Τα χρόνια περνούν χωρίς να το καταλάβουμε και οι ρυθμοί είναι τρελοί. Αφήνουμε τη ζωή να περάσει κυνηγώντας πάντα το αύριο, σκεπτόμενοι μόνο τις έγνοιες μας. Ρίξτε λίγο τους τόνους και ζήστε το τώρα. Δώστε σημασία στα απλά πράγματα και αυτές οι hygge στιγμές θα δείτε ότι μπορούν να μεταμορφώσουν τη ζωή σας με έναν μοναδικό τρόπο…

Θα με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον egwthasoutapw

Διαβάστε επίσης

Πέντε πράγματα που πρέπει να θυμάσαι, κάθε φορά που αισθάνεσαι ότι δεν είσαι καλή μαμά
Συναισθηματική κατάρρευση των γονιών - Αναγνωρίστε τα σημάδια έγκαιρα
Πώς να μεγαλώσετε ευτυχισμένα παιδιά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved