Νέα χρονιά: Ας ανακτήσουμε το κουράγιο και την υπομονή που η καθημερινότητα μας ρουφάει

Νέα χρονιά νέοι στόχοι, νέες ελπίδες. Αυτό είναι το καλό με τον χρόνο όπως έχει οριστεί από τον άνθρωπο.

Νέα χρονιά: Ας ανακτήσουμε το κουράγιο και την υπομονή που η καθημερινότητα μας ρουφάει

Σπάει το φλατ, το αχανές και τη ρουτίνα. Σε βοηθάει να επαναπροσδιορίζεσαι μέσα από αυτές τις μικρές αλλαγές. Παίρνεις δύναμη και έχεις πάντα κάτι καινούργιο να περιμένεις.

Γράφει η Έλια Κωνσταντινίδη

Εύχομαι λοιπόν μέσα στο νέο έτος να κάνουμε όλοι μια δυναμική νέα αρχή σε όλους τους τομείς. Να ψάξουμε καλύτερα μέσα μας και να βρούμε την ελπίδα που ίσως χάσαμε, τη δύναμη που ίσως στέρεψε και τη χαρά που παίρνει γενικά την κάτω βόλτα με όσα συμβαίνουν γύρω μας. Να αφήσουμε πίσω τα πρέπει. Τα πρέπει που μας επιβάλλουν και δεν αποφασίζουμε εμείς, τα περιττά πρέπει που μας κάνουν κακό.

Να ανακτήσουμε το κουράγιο και την υπομονή μας που η καθημερινότητα μας ρουφάει. Όταν έχεις παιδιά, πέρα από όλα τα υπέροχα συναισθήματα που βιώνεις και την αγάπη που μοιράζεσαι, έχεις και ένα εξαντλητικό πρόγραμμα, που πολλές φορές σε αποδυναμώνει. Πολλοί γονείς χάνουν τον έλεγχο του εαυτού τους απέναντι στα παιδιά, γίνονται άδικοι και νιώθουν ενοχικά. Όλα όμως είναι μέσα στο πρόγραμμα και οι σχέσεις αγάπης έχουν τις καλές και τις κακές τους στιγμές όπως όλες οι σχέσεις.

Επαναπροσδιορίστε το ρόλο σας, βρείτε νέα ενδιαφέροντα και για εσάς και για τα παιδιά σας και πατήστε το restart, ξεκινώντας με αισιοδοξία και χαμόγελα την καινούργια χρονιά. Δείτε την πρόκληση μέσα από τις δυσκολίες και τον τρόπο να βγείτε πιο δυνατοί μέσα από αυτές.

Μην ξεχνάτε ότι εμείς ορίζουμε το αύριο και η καλή διάθεση είναι πάντα σύμμαχός μας στην προσπάθεια αυτή.

Θα με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον egwthasoutapw

Διαβάστε επίσης

Εφηβεία: Δεν πρέπει να επιβάλλετε τους δικούς σας στόχους και όνειρα στα παιδιά σας
Βοηθήστε το παιδί σας να θέσει στόχους για τη νέα χρονιά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved