Καλοκαιρινές δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι εάν γυρίσατε ή δεν έχετε φύγει ακόμα για διακοπές. 

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Απολαύστε τις διακοπές με καλοκαιρινές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε και στο σπίτι

Bigstock

Η πρωτεύουσα έχει αδειάσει και τα νησιά και οι παραθαλάσσιοι προορισμοί έχουν γεμίσει με οικογένειες, παρέες και ζευγάρια που απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Τι κάνουν, όμως, όσοι έχουν μείνει Αθήνα;

Ακολουθεί Σαββαοτοκύριακο και εμείς όπως κάθε εβδομάδα έτσι και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω μερικές ιδέες για διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά.

Δροσιστικά παιχνίδια με νερό

drastiriotites-me-nero.jpg

Δροσιστείτε στο σπίτι παίζοντας διασκεδαστικά παιχνίδια με νερό στην αυλή ή το μπαλκόνι σας. Κυνηγητό με νεροπίστολα, ψάρεμα στη λεκάνη, πειράματα με νερό και πόσα ακόμα. Δείτε ιδέες στο άρθρο μας εδώ.

Φτιάξτε με τα παιδιά καλοκαιρινά cupcakes

https://www.instagram.com/reel/Cr3mTZZr16F/

άν ακόμα δεν έχετε φύγει διακοπές και ψάχνετε τρόπους να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι, μπείτε μαζί στην κουζίνα και δημιουργήστε παρέα. Η πρότασή μας για αυτό το Σαββατοκύριακο; Καλοκαιρινά cupcakes.

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε και ιδέες να τα διακοσμήσετε εδώ.

Ζωγραφίστε βότσαλα και πέτρες

9463bd37-zografiki-se-petres-final.jpg

Πώς θα πάτε τη ζωγραφική ένα βήμα παραπέρα; Χρησιμοποιώντας τις πέτρες ως καμβά. Μαζέψτε πέτρες σε διάφορα μεγέθη και σχήματα ζωγραφίστε πάνω σε αυτές ό,τι σχέδια θέλετε, από ζωάκια και σπιτάκια μέχρι πιο περίπλοκα σχέδια για μεγαλύτερα παιδιά.

Τι θα χρειαστείτε:

  • ακρυλικά χρώματα
  • πινέλο
  • παλιές εφημερίδες
  • μολύβι
  • πέτρες σε διάφορα μεγέθη

Δείτε τι πρέπει να κάνετε αναλυτικά εδώ.

Φτιάξτε καλοκαιρινές κατασκευές

https://www.instagram.com/reel/Csi-iA3oA2a/

Η Julia είναι η δημιουργός του Rocky Crafts & Art for Kids στο Instagram και μέσα από το account της δίνει ιδέες για πρωτότυπες και εύκολες χειροτεχνίες. Την εποχή αυτή, την τιμητική τους φυσικά έχουν οι καλοκαιρινές κατασκευές και εμείς διαλέξαμε μερικές από τις αγαπημένες μας, όπως μέδουσες με ρολό από χαρτί υγείας και ξυλάκια παγωτού και πολύχρωμα ψαράκια με πολύχρωμα χαρτιά και χαρτόνι.

Δείτε ιδέες και τι θα χρειαστείτε εδώ.

Ζωγραφίστε με παγάκια

zografiki-me-pagakia.jpg

Κι όμως, μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε τα δικά σας χρωματιστά παγάκια και με αυτά να φτιάξετε τις δημιουργίες σας στο χαρτί. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι κατάλληλη για μικρά και μεγάλα παιδιά και σίγουρα θα τα ενθουσιάσει. Δείτε τη διαδικασία εδώ.

Φτιάξτε καλοκαιρινές κατασκευές origami

xeirotexnies-kalokairines-origami.jpg

Λόγω της ιδιαίτερης τεχνικής τους, οι κατασκευές origami θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών. Επίσης ο βαθμός δυσκολίας τους κυμαίνεται από τις πολύ εύκολες που μπορούν να κάνουν ακόμα και τα παιδιά μικρότερης ηλικίας μέχρι τις πιο σύνθετες που είναι βέβαια και πιο εντυπωσιακές.

Εδώ έχουμε συγκεντρώσει κατασκευές εύκολες και λίγο πιο δύσκολες εμπνευσμένες από το καλοκαίρι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved