Τι κάνουμε όταν το μωρό έχει αλλεργία στη γάτα ή τον σκύλο; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μωρό και κατοικίδιο, μέχρι εδώ όλα τέλεια! Μωρό όμως με αλλεργία στο κατοικίδιο είτε αυτό είναι σκύλος είτε γάτα, είναι ένα πρόβλημα.

Τι κάνουμε όταν το μωρό έχει αλλεργία στη γάτα ή τον σκύλο; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να αποτελέσει αιτία ανησυχίας, έτσι εάν το παιδί σας είναι αλλεργικό στις τρίχες των ζώων, πρέπει να βρείτε μια λύση.

Στην πραγματικότητα, το μικρό σας δεν έχει αλλεργική αντίδραση στο ίδιο το τρίχωμα του ζώου, αλλά στη πρωτεΐνη που υπάρχει στο σάλιο, στα ούρα, στα κόπρανα του ζώου ή στην πιτυρίδα του τριχώματος των ζώων. Στην περίπτωση των γάτων η πρωτεΐνη αυτή είναι η FEL D1, ενώ σε σκύλους οι πρωτεΐνες που ονομάζονται CAN F1 και CAN F2 είναι η αιτία του προβλήματος.

Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ρινική συμφόρηση, ρινική καταρροή, τσούξιμο στα μάτια, δύσπνοια, βήχα και δερματικά εξανθήματα.

Δυστυχώς, αυτές οι αλλεργιογόνες ζωικές πρωτεΐνες μπορούν να παραμείνουν στο περιβάλλον για μήνες σε σκόνη που έχει εγκατασταθεί στο διαμέρισμα στα έπιπλα, τους τοίχους και τα ρούχα. Αυτό το είδος αλλεργικής αντίδρασης μπορεί επίσης να κληρονομείται, έτσι εάν ένας γονέας είναι αλλεργικός στα ζώα, τα παιδιά μπορεί να είναι και αυτά.

Όχι δεν θα χρειαστεί να διώξετε το κατοικίδιο από το σπίτι σας, υπάρχουν απλοί τρόποι που θα μπορέσετε να βοηθήσετε το παιδί σας και να μην αποχωριστείτε τον αγαπημένο σας φίλο, βέβαια πάντα σε συνεννόηση με τον παιδίατρο του παιδιού σας ο οποίος είναι αυτός ο οποίος θα κρίνει τη κατάσταση της υγείας του.

  • Προσπαθήστε να μην είναι το παιδί και το κατοικίδιο στον ίδιο χώρο.
  • Αν έχετε χαϊδέψει ή πάρει αγκαλιά το κατοικίδιο σας αλλάξετε ρούχα και πλύντε τα χέρια σας πριν πάρετε και το μωρό σας αγκαλιά.
  • Μην αφήνετε να πλησιάζει το κατοικίδιο το μωρό σας στο κρεβάτι του και φυσικά πότε να μην κοιμάται μέσα σε αυτό.
  • Χτενίστε καθημερινά το κατοικίδιο σας σε εξωτερικό χώρο και όχι μέσα στο σπίτι.
  • Μην αφήνεται το μωρό να έρχεται σε επαφή με την άμμο της γάτας.
  • Αν σε περίπτωση το παιδί έρθει σε επαφή με το κατοικίδιο μέσω του αγγίγματος, πλύντε κατευθείαν τα χεράκια του.
  • Καλό θα ήταν να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα ώστε να απορροφάται το μεγαλύτερο ποσοστό σκόνης που προέρχεται από το κατοικίδιο.
  • Παιχνίδια και αντικείμενα που ανήκουν στο παιδί και έχουν έρθει σε επαφή με το κατοικίδιο καλό θα ήταν να πλυθούν πολύ καλά με απολυμαντικό και όχι απλά με νερό.

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved