Επιλέξτε το σωστό κατοικίδιο ζώο για την οικογένειά σας (pics)

Επιλέξτε το σωστό κατοικίδιο ζώο για την οικογένειά σας (pics)

Η απόφαση να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο ζώο θα πρέπει να γίνει προσεκτικά, ειδικά όταν έχετε παιδιά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σας πώς να φροντίζουν το νέο ζώο.

Επιλέξτε το σωστό κατοικίδιο ζώο για την οικογένειά σας (pics)

Για πολλά παιδιά, ένα κατοικίδιο είναι ο καλύτερος φίλος τους - ένας σύντροφος που όχι μόνο παρέχει άνευ όρων αγάπη, αλλά και τους διδάσκει για φιλία, υπευθυνότητα, πίστη και ενσυναίσθηση. Ενώ τα περισσότερα κατοικίδια ζώα είναι γάτες και σκυλιά, υπάρχουν και άλλα ζώα που μπορεί να είναι υπέροχα για την οικογένειά σας. Τα κουνέλια, τα χάμστερ, τα ινδικά χοιρίδια, τα μικρά πουλιά και τα ψάρια. Ακόμα κι αν αυτά τα ζώα είναι μικρότερα από μια γάτα ή ένα σκύλο, απαιτούν εξίσου μεγάλη προσοχή και φροντίδα.

Δεν αρκεί να πάρετε ένα κατοικίδιο ζώο "για τα παιδιά". Ένα κατοικίδιο ζώο δεν είναι ένας προσωρινός συμπαίκτης για τα παιδιά σας, αλλά ένα μέλος της οικογένειας σας.

Πόσο χρονών θα πρέπει να είναι το παιδί μου πριν πάρουμε ένα κατοικίδιο ζώο;

Αν και πολλοί ειδικοί συστήνουν το παιδί να είναι τουλάχιστον έξι ετών πριν από την είσοδο ενός κατοικίδιου ζώου στην οικογένεια, εσείς σαν γονέας είστε ο καλύτερος κριτής της ωριμότητας του παιδιού σας. Τουλάχιστον το παιδί σας θα πρέπει να παρουσιάζει αυτοέλεγχο και να κατανοεί (και να υπακούει) τη λέξη "όχι".
Πρέπει να πάρουμε ένα μικρό σε ηλικία ή ένα μεγαλύτερο;

Πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά επιλέγουν ένα γατάκι ή ένα κουτάβι, πιστεύοντας ότι αυτά τα κατοικίδια ζώα είναι ασφαλέστερα, ευκολότερα εκπαιδευτικά και πιο προσαρμόσιμα από τα μεγαλύτερα κατοικίδια ζώα. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. Επειδή τα κουτάβια και τα γατάκια είναι εύθραυστα, απαιτούν επιπλέον χρόνο και φροντίδα και είναι επιρρεπή σε γρατζουνιές και δαγκώματα που σχετίζονται με το παιχνίδι, μπορεί να μην είναι κατάλληλα για ένα νοικοκυριό με μικρά παιδιά. Η υιοθέτηση ενός φιλικού, ήρεμου, ενήλικου ζώου που θα έχει μια γνωστή ιστορία από πίσω του, μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για την οικογένειά σας. Πριν αποφασίσετε, μιλήστε με κτηνίατρους, εκπαιδευτές ζώων και συμβούλους υιοθεσίας ζώων οι οποίοι μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο ζώο για την οικογένειά σας.

skilia katallila gia oikogeneia 8

Τι είδους σκυλί είναι καλύτερο με τα παιδιά;

Ως γονέας, θέλετε το παιδί σας να είναι ασφαλή γύρω από το σκυλί σας. Θέλετε να μάθετε ποιες φυλές είναι καλές με τα παιδιά και ποιες όχι. Η αλήθεια είναι ότι όλα τα σκυλιά έχουν τη δυνατότητα να δαγκώσουν και η φυλή ενός σκυλιού είναι μόνο ένας από τους πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν την ιδιοσυγκρασία και τη συμπεριφορά. Τα καλύτερα σκυλιά για τα παιδιά είναι αυτά που λαμβάνουν σωστή κοινωνικοποίηση, ανθρώπινη κατάρτιση, άσκηση και προσοχή.

Πώς πρέπει να αλληλοεπιδρά το παιδί μου με τα κατοικίδια ζώα;

Για να προστατέψετε τόσο το παιδί σας όσο και το κατοικίδιο ζώο σας, είναι σημαντικό ο ενήλικας να εποπτεύει όλες τις αλληλεπιδράσεις των κατοικίδιων ζώων. Είναι επίσης σημαντικό να βοηθήσετε το παιδί σας να δει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του κατοικίδιου ζώου σας. Εξηγήστε του ότι ακόμη και το πιο υπάκουο κατοικίδιο έχει όρια και ότι όλα τα ζώα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή και σεβασμό. Βοηθήστε το παιδί σας να καταλάβει ότι:

Τα κατοικίδια χρειάζονται χώρο, ειδικά όταν τρώνε, παίζουν με τα παιχνίδια τους ή αναπαύονται.

Τα κατοικίδια ζώα μπορεί να αναστατωθούν από υπερβολικό χάιδεμα. Διδάξτε το παιδί σας για να λαμβάνει υπόψη προειδοποιητικά σημάδια (όπως συριγμό, συστροφή στα χείλη,) που δείχνουν ότι θέλει να μείνει μόνο του.

Τα κατοικίδια ζώα άλλων ανθρώπων ενδέχεται να αισθάνονται και να εμφανίζουν δυσφορία όταν το παιδί σας αγγίζει ή τα προσεγγίζει. Πείτε στο παιδί σας να λάβει άδεια από έναν ενήλικο πριν αγγίξει ένα άλλο κατοικίδιο ζώο. Εξηγήστε πώς ορισμένα κατοικίδια ζώα μπορεί να αισθάνονται απειλητικά όταν τα κοιτάζουν ή τα αγκαλιάζουν άλλοι πέραν του αφεντικού του.

Τα ζώα που πάσχουν από πόνο μπορούν να δαγκώσουν όποιον προσπαθεί να τους αγγίξει. Διδάξτε το παιδί σας να αφήσει μόνο του ένα τραυματισμένο κατοικίδιο ζώο και να ειδοποιήσει αμέσως έναν ενήλικα.

Πώς μπορώ να βοηθήσω το κατοικίδιο μου να νιώθει ασφαλές;

Τα κατοικίδια ζώα, όπως τα παιδιά, χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν σε νέο περιβάλλον και νέες συνθήκες. Παρέχετε στα κατοικίδια ζώα δικό τους χώρο όπου μπορούν να μην είναι σε επαφή με τα παιδιά. Μην βάζετε τα κατοικίδια ζώα σας σε καταστάσεις όπου αισθάνονται απειλή. Τα κατοικίδια ζώα ζουν περισσότερο, πιο υγιεινά και ασφαλέστερα, όταν φυλάσσονται εσωτερικά με την οικογένεια.

Πώς μπορεί το παιδί μου να φροντίσει για ένα κατοικίδιο ζώο;

Το να επιτρέπεται στα παιδιά να βοηθούν στη φροντίδα ενός κατοικίδιού ζώου διδάσκει την ευθύνη και ενσταλάζει ένα αίσθημα ικανότητας και ολοκλήρωσης. Επιλέξτε εργασίες που είναι κατάλληλες για την ηλικία του παιδιού σας. Ακόμη και μικρά παιδιά μπορούν να εμπλακούν σε κάποια πτυχή της φροντίδας - επιλέγοντας ένα νέο παιχνίδι ή κολάρο, βοηθώντας με την περιποίηση ή μεταφέροντας το φαγητό του.

Πώς μπορώ να διδάξω τα παιδιά μου να φροντίζουν καλά τα κατοικίδια ζώα;

Ο καλύτερος τρόπος για να διδάξετε στα παιδιά σας πώς να είναι υπεύθυνοι φροντιστές είναι να είστε εσείς οι ίδιοι. Αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει προτού πάρετε ένα κατοικίδιο ζώο - βεβαιωθείτε ότι έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες και κάντε τα σωστά βήματα για να επιλέξετε το σωστό ζώο για την οικογένειά σας την κατάλληλη στιγμή.

Μόλις φέρετε ένα κατοικίδιο ζώο στην οικογένειά σας, δημιουργήστε και εφαρμόστε κανόνες σχετικά με την σωστή φροντίδα του. Για παράδειγμα, πείτε στα παιδιά σας να μην τραβήξουν την ουρά του ζώου, τα αυτιά ή άλλα μέρη του σώματος. Διδάξτε στα παιδιά πώς να σηκώσουν, να κρατήσουν το ζώο. Αυτά τα απλά μαθήματα είναι απαραίτητα για να βοηθήσουν τα παιδιά να γίνουν υπεύθυνοι φροντιστές.

Συμπεριλάβετε επίσης τα παιδιά σας σε δραστηριότητες κατάρτισης για κατοικίδια ζώα, τα οποία όχι μόνο κάνουν το κατοικίδιο ζώο σας ένα μέλος της οικογένειας με μεγαλύτερη άνεση, αλλά και διδάσκουν στο παιδί σας την ανθρώπινη μεταχείριση και την αποτελεσματική επικοινωνία.

Τελικά, τα παιδιά σας θα μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν τα ζώα - και τους ανθρώπους - βλέποντας πώς αντιμετωπίζετε το κατοικίδιο ζώο σας, θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο πώς αντιδράτε όταν ένα κατοικίδιο ζώο γρατζουνίζει τα έπιπλα ή γαβγίζει υπερβολικά. Επειδή τα προβλήματα αυτά είναι απογοητευτικά, το να "ξεφορτωθείτε" το κατοικίδιο ζώο δεν είναι μόνο άδικο για το κατοικίδιο ζώο αλλά και για τα παιδιά σας, καθώς στέλνει επίσης λάθος μήνυμα σχετικά με τη δέσμευση, την εμπιστοσύνη και την ευθύνη. Όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα κατοικίδια, πηγαίνετε στη ρίζα του προβλήματος. Συχνά ένας κτηνίατρος ή ένας εκπαιδευτής σκυλιών μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε θέματα κατοικίδιων ζώων, ώστε να μπορείτε να κρατήσετε όλη την οικογένεια μαζί.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί 10 από τα καλύτερα σκυλιά που μπορείτε να επιλέξετε:

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr 
email: info@vetherapy.gr 

Διαβάστε επίσης

Έξι τρόποι να προετοιμάσετε τη γάτα σας για τον ερχομό του μωρού σας

Είκοσι λόγοι που τα παιδιά πρέπει να περιβάλλονται από ζώα

Μπορούν οι σκύλοι και οι γάτες να αισθανθούν μία εγκυμοσύνη;

Νόσος εξ ονύχων γαλής: Τι κινδύνους κρύβει για το μωρό σας η γρατζουνιά ή το δάγκωμα μιας γάτας

11.90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Djeco Επιτραπέζιο Λοττο αντικείμενα σπιτιού
19.95 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Djeco Επιτραπέζιο 'Μπλα μπλα μπλα'
20.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Lottie Κούκλα βινυλίου 'Νεράιδα του Δάσους' 18εκ.
16.85 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Smartgames επιτραπέζιο Κυνηγοί Φαντασμάτων
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Μην αγχωθείτε αν το παιδί καταπιεί οδοντόκρεμα

Μην αγχωθείτε αν το παιδί καταπιεί οδοντόκρεμα

Το παιδί κατάπιε λίγη οδοντόκρεμα και τώρα; Τι κάνουμε;
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Έρευνα: Πώς συσχετίζονται οι γεννήσεις με την πανδημία

Έρευνα: Πώς συσχετίζονται οι γεννήσεις με την πανδημία

Τι λένε τα στατιστικά;
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Οικογενειακές ταινίες με δεινόσαυρους που μπορούν να δουν τα παιδιά (pics)

Οικογενειακές ταινίες με δεινόσαυρους που μπορούν να δουν τα παιδιά (pics)

Οικογενειακές ταινίες με δεινόσαυρους για παιδιά!
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πόνος στην κοιλιά μετά τον τοκετό: Είναι φυσιολογικός;

Πόνος στην κοιλιά μετά τον τοκετό: Είναι φυσιολογικός;

Ο πόνος στην κοιλιά είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο τις πρώτες εβδομάδες μετά…
Διάβασε τη συνέχεια
BEST OF NETWORK
Κορονοϊός: Οι περιοχές που μπαίνουν και βγαίνουν από το «βαθύ κόκκινο» - Τι ισχύει σε όλη τη χώρα
Υπόθεση βιτριόλι: Τι αναφέρει ο εισαγγελέας στην πρόταση «φωτιά» προς το δικαστικό συμβούλιο
Ηλιόπουλος στο Newsbomb.gr: Ο κ. Χατζηδάκης θα προσπαθήσει να φέρει τον εργασιακό μεσαίωνα
Top10: Δέκα πράγματα που αποδεικνύουν τη μεγαλοφυία του Jeff Bezos
Τα τερατόμορφα πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας (photos)
Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Θέμα υπευθυνότητας τα self test - Στο χέρι μας η βελτίωση
Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στον προθάλαμο του εισαγγελέα ένας ακόμη ηθοποιός για βιασμό- Νέες καταγγελίες
Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Πόσα ενεργά ηφαίστεια έχει η Ελλάδα και ποια είναι τα πιο επικίνδυνα;
Παύλος Φύσσας: Σαν σήμερα γεννήθηκε το σύγχρονο σύμβολο του αντιφασισμού (pics & vids)
Εξηγώντας το «μπρα ντε φερ» στην ανατολική Ουκρανία: Τι γίνεται στα σύνορα με τη Ρωσία
Θρίλερ με την εξαφάνιση 33χρονου από το Αμύνταιο: Το πρόσωπο – «κλειδί» που αναζητά η οικογένειά του
Ο λόγος που ο Πρίγκιπας Φίλιππος δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει Βασιλιάς (pics)
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2021 Mothersblog.gr - All rights reserved
Πέγκυ Ζήνα: Η φανταστική φώτο αγκαλιά με την κόρη και τον σύζυγό της