Τριχόπτωση ή αλωπεκία στους σκύλους!

Η απώλεια τριχών (αλωπεκία) είναι μια κοινή διαταραχή σε σκύλους που προκαλεί στο ζώο μερική ή πλήρη απώλεια μαλλιών. Αυτό μπορεί να επηρεάσει το δέρμα ενός σκυλιού, το ενδοκρινικό σύστημα, το λεμφικό σύστημα, και το ανοσοποιητικό σύστημα του. Η Αλωπεκία μπορεί να επηρεάσει τα σκυλιά και τις γάτες όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτου φυλής και φύλου, και να είναι είτε βαθμιαία, είτε οξεία.

Τριχόπτωση ή αλωπεκία στους σκύλους!

Συμπτώματα και Τύποι
Η Αλωπεκία είναι εξαιρετικά αισθητή, και χαρακτηρίζεται ως μια ποικίλη ή συμμετρική απώλεια μαλλιών. Μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως φαλακροί κύκλοι, που συνοδεύονται από αποξήρανση και φλεγμονή γύρω από την περιοχή. Μερικά σκυλιά που υποφέρουν από αλωπεκία έχουν απολέπιση του δέρματος.

Αιτίες
Μία από τις πιο κοινές αιτίες της αλωπεκίας είναι η ψώρα, η οποία προκαλείται από το άκαρι Demodex. Απώλεια μαλλιών μπορεί να υπάρξει επίσης από μία διαταραχή στην ανάπτυξη των θυλάκων των τριχών, συχνά από λοίμωξη, τραύμα, μια άνοση ασθένεια, ή ανωμαλίες στο ενδοκρινικό σύστημα.

Διάγνωση
Πολλαπλές περιοχές της τριχόπτωσης - Αυτό συχνά συνοδεύεται από κοκκίνισμα του δέρματος και ήπια απολέπιση. Ένας μύκητας όπως ringworm ή βακτηριακές μολύνσεις γενικά σχετίζονται με αυτόν τον τύπο της τριχόπτωσης. Μια άλλη κοινή αιτία περιλαμβάνει σκληροδερμία, μια κατάσταση του δέρματος που αναπτύσσεται από ουλώδη ιστό ή ως αποτέλεσμα ενός πρόσφατου εμβολιασμού.
Συμμετρική απώλεια μαλλιών - Υπάρχουν πολλές γνωστές αιτίες για αυτό, συμπεριλαμβανομένων των υπερβολικών επιπέδων των στεροειδών στο σώμα του σκύλου που παράγονται από τα επινεφρίδια, τα χαμηλά επίπεδα του θυρεοειδούς, τα αυξημένα επίπεδα των οιστρογόνων, τα χαμηλά επίπεδα της γυναικείας έκκριση ορμονών, και η τεστοστερόνη που σχετίζονται με την απώλεια μαλλιών (συμβαίνουν όταν τα επίπεδα μειώνονται ξαφνικά στο σκύλο).

Αποσπασματική σε γενικευμένη απώλεια μαλλιών - Mange είναι ένα από τα πιο γνωστά αίτια αυτού του τύπου της τριχόπτωσης. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν βακτηριακές λοιμώξεις και ringworm. Συνοδεύεται με ερυθρότητα του δέρματος και τη φλεγμονή.

Θεραπεία
Η Αλωπεκία συνήθως αντιμετωπίζεται με σαμπουάν και τοπική θεραπεία με αντιβιοτικά.
Μόλις συνταγογραφηθεί η θεραπεία την εκτελούμε κατά γράμμα. Επιπλέον, παρακολουθούμε το δέρμα του σκυλιού για να εξασφαλισθεί ότι δεν θα μολυνθεί.

Πρόληψη
Δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν για την πρόληψη της αλωπεκίας, αλλά είναι σημαντικό να παρακολουθείται το κατοικίδιο σας για τυχόν προβλήματα του δέρματος που μπορεί να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών.

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved