Οι κίνδυνοι του καλοκαιριού και πώς θα τους αντιμετωπίσουμε φυσικά

Όσο κι αν αγαπάμε το καλοκαίρι, εμείς οι γυναίκες γνωρίζουμε καλά ότι «κρύβει» πολλούς κινδύνους για την υγεία αλλά και την ομορφιά μας.

Οι κίνδυνοι του καλοκαιριού και πώς θα τους αντιμετωπίσουμε φυσικά

Από την ευαίσθητη περιοχή μέχρι την επιδερμίδα μας, καλούμαστε να βρούμε τους κατάλληλους τρόπους για να προστατευτούμε και να απολαύσουμε χωρίς έγνοιες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επειδή, η πρόληψη, είναι σε πολλές περιπτώσεις καλύτερη από την θεραπεία, αξίζει να δούμε τι πρέπει να προσέξουμε και κυρίως, πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με φυσικούς τρόπους τα προβλήματα που φέρνει το καλοκαίρι!

Αφυδάτωση: Είναι ένα κοινό καλοκαιρινό πρόβλημα και για τα δύο φύλα, ωστόσο, η αφυδάτωση στις γυναίκες μπορεί να αποδειχθεί περισσότερο επιβλαβής και να οδηγήσει σε μια σειρά από γυναικολογικά προβλήματα. Κι όμως, η αφυδάτωση -έστω και σε μικρό βαθμό- οδηγεί στη διαταραχή των φυσιολογικών λειτουργιών του οργανισμού και σχετίζεται με την εμφάνιση λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Ας μην ξεχνάμε, λοιπόν, να πίνουμε άφθονο νερό το καλοκαίρι.
Ουρολοίμωξη: Η ουρολοίμωξη δεν προκαλείται, όμως, μόνο εξαιτίας της αφυδάτωσης. Μια σειρά από πολλούς ακόμη παράγοντες, σχετίζεται με το πρόβλημα αυτό που επηρεάζει περισσότερο τον γυναικείο πληθυσμό. Οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στις ουρολοιμώξεις για ανατομικούς λόγους για αυτό και πρέπει να είναι πιο προσεκτικές. Τι μπορούν να κάνουν για να προστατευτούν; Να φροντίζουν την προσωπική τους υγιεινή, να επιλέγουν καλής ποιότητας βαμβακερά εσώρουχα, να πίνουν πολλά υγρά και να ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.

Στην περίπτωση της ουρολοίμωξης οι γυναίκες έχουν έναν ακόμη σύμμαχο: Το Cranberry. Σύμφωνα με πολλές μελέτες που έχουν διεξαχθεί, το συγκεκριμένο φυτό φέρεται να μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης ουρολοιμώξεων ή το βακτηριακό πληθυσμό στα ούρα για αυτό και αποτελεί μια καλή επιλογή για τη πρόληψη από τις επανεμφανιζόμενες ουρολοιμώξεις.

KALOKAIRI2

Στην Ελλάδα κυκλοφορεί το SUPERFOODS® CRANBERRY 5000 ένα φυτικό προϊόν που βασίζεται στη μοναδική αυτή υπερτροφή και το οποίο -μεταξύ άλλων- συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας του ουροποιητικού συστήματος.

Ηλιακά εγκαύματα: Και τα εγκαύματα φαίνεται ότι είναι μια... γυναικεία υπόθεση αφού η επιδερμίδα μας είναι πιο ευαίσθητη σε σύγκριση με εκείνη των αντρών. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι -φυσικά- ο περιορισμός της έκθεσής μας στον ήλιο και η χρήση αντηλιακού. Ωστόσο, για την διατήρηση της υγείας του δέρματος και της τόνωσής του, χρειάζεται ενυδάτωση τόσο μέσω της χρήσης των σωστών προϊόντων όσο και με την κατανάλωση νερού και φυσικά, των κατάλληλων τροφών. Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε κάποιες από αυτές.

KALOKAIRI3

-Το καλοκαιρινό μας καρπούζι περιέχει 92% νερό και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες
-Τα σταφύλια περιέχουν νερό αλλά και πολλές βιταμίνες (B1, B2, B6, και Κ)
-Οι ντομάτες έχουν περιεκτικότητα σε νερό που αγγίζει το 94,5%
-Τα αγγούρια ενυδατώνουν τον οργανισμό μας και την ίδια ώρα διατηρούν την πολύτιμη για το σώμα μας ισορροπία των ηλεκτρολυτών

KALOKAIRI4

Υπάρχουν, λοιπόν, πολλοί λόγοι για να είμαστε πιο προσεκτικές το Καλοκαίρι. Το σίγουρο είναι πως με την κατάλληλη διατροφή, πολύ νεράκι, λίγο αλκοόλ και το SUPERFOODS® CRANBERRY 5000 μπορούμε να κρατήσουμε μακριά τους κινδύνους του καλοκαιριού!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved