Πόσα παγωτά επιτρέπεται να τρώει το παιδί;

Από τις πιο έντονες αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων τα καλοκαίρια, ήταν το μέτρημα των μπάνιων και των παγωτών

Πόσα παγωτά επιτρέπεται να τρώει το παιδί;

Και σα να παραδίδει η μία γενιά στην άλλη τη σκυτάλη, η ερώτηση: «Πόσα μπάνια έχεις κάνει» και «Πόσα παγωτά έχεις φάει», ακούγεται και από τα παιδιά μας. Μάλιστα, τώρα που έχουμε γίνει γονείς, η επιθυμία και το παρακάλι των παιδιών μας για ένα παγωτάκι ακόμα, έχει εξελιχθεί σε καλοκαιρινό «πονοκέφαλο».

Επιτρέπεται, λοιπόν, να δίνω στο παιδί μου παγωτό; Είναι προτιμότερο να του δίνω τυποποιημένο ή σπιτικό; Να τρώει κάθε μέρα ή όχι; Απορίες που έχουν δικαίως όλοι οι γονείς.

Το παγωτό, λοιπόν, κατά βάση αποτελείται από γάλα, άρα μπορούμε να πούμε ότι έχει θρεπτικά οφέλη στον οργανισμό, αφού περιέχει συστατικά όπως το ασβέστιο, οι πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β κ.α. Αλλά, ναι υπάρχει το αλλά, έχουν και αυξημένες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών, που σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παγωτό είναι γλυκό. Και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντικαταστήσουν ένα γεύμα ή φρούτα. Για το λόγο αυτό – κι επειδή παν μέτρον άριστον – τα παιδιά θα πρέπει να τρώνε 2 – 3 παγωτά την εβδομάδα.

ICE CREAM CONES

Φροντίστε, λοιπόν, να:

  • Μη συνοδεύεται από extra υλικά, όπως σαντιγί, τρούφα, σιρόπι
  • Το συνοδεύσετε - αν δε θέλει να είναι σκέτο - με κομμάτια φρούτων εποχής ή ξηρούς καρπούς

Αν το αγοράσετε από το περίπτερο προσέξτε να:

  • Μην έχει λιώσει και επαναψυχθεί. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε, αν η συσκευασία είναι παραμορφωμένη.
  • Το ψυγείο να είναι σε σκιερό μέρος και να έχει δυνατή ψύξη.
  • Να μην αγοράζετε αλλοιωμένο ή μαλακό παγωτό
  • Προτιμήστε να παίρνετε τα παγωτά από το κάτω μέρος του ψυγείου, διότι τα επάνω με το άνοιγμα κλείσιμο είναι πιο εύκολο να… λιώσουν
  • Προτιμήστε τα παγωτά γνωστών εταιρειών, διότι πέρα από τη σιγουριά του ονόματος , είναι σίγουρο ότι έχουν περάσει και τους απαραίτητους αυστηρούς ελέγχους.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved