Πώς φροντίζουμε την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα;

Κάθε μανούλα θέλει να φροντίζει το μωράκι της με τον καλύτερο τρόπο. Κάνουμε τα πάντα για να περιποιηθούμε τα αγγελούδια μας και να είμαστε σίγουρες ότι είναι ασφαλή.

Πώς φροντίζουμε την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα;

Τι ισχύει όμως για την περιποίηση του δέρματος των μικρών μας; Πώς επιλέγουμε τα κατάλληλα προϊόντα και τι πρέπει να προσέχουμε;

Το δέρμα του μωρού σου είναι κανονικό, λιπαρό, ξηρό, ατοπικό;

Πριν επιλέξεις οποιοδήποτε προϊόν περιποίησης, παρατήρησε τον τύπο δέρματος του μικρού σου και συμβουλέψου τον παιδίατρο για να σε βοηθήσει να κάνεις τις σωστές επιλογές που αφορούν στην υγεία του. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα που περιέχουν φυσικά συστατικά και είναι ειδικά σχεδιασμένα για την ηλικία τους. Διάβαζε πάντα προσεκτικά τις ετικέτες, επίλεγε υποαλλεργικά δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα και δώσε βάση στη σύσταση και το pH τους.

Η καθημερινή ενυδάτωση του δέρματος με τα κατάλληλα προϊόντα φροντίδας είναι πολύ σημαντική. Και αυτό διότι η βρεφική επιδερμίδα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως και είναι πιο λεπτή από την επιδερμίδα ενός ενήλικα. Έτσι, δεν είναι σε θέση να διατηρήσει ένα καλό επίπεδο ενυδάτωσης που είναι σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία των κυττάρων του δέρματος και είναι ευάλωτη σε μικρόβια, βακτήρια και ρύπους. Για τον λόγο αυτό, η φροντίδα και η ενυδάτωση που τους παρέχουμε τα πρώτα αυτά χρόνια της ζωής τους είναι ιδιαίτερης σημασίας προκειμένου να παραμένουν υγιή.

Προσοχή στα απορρυπαντικά

Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό των ρούχων των μικρών μας. Η εύθραυστη και ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα, εμφανίζει συχνά ερεθισμούς και κοκκινίλες, οι οποίες μπορεί να προκαλούνται από τα απορρυπαντικά. Για να μην αντιμετωπίσεις παρόμοια προβλήματα, επίλεξε προϊόντα που είναι σχεδιασμένα ειδικά για βρεφικά ρούχα.

Εμείς εμπιστευόμαστε το Εύρηκα Baby, διότι περιέχει 100% φυτικό πράσινο σαπούνι και εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι και είναι υποαλλεργικό. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για τα βρεφικά ρούχα ενώ είναι κατάλληλο και για τα ρούχα όλης της οικογένειας. Δεν προκαλεί ερεθισμούς στη μεταξένια επιδερμίδα των μωρών, αλλά αφαιρεί τους δύσκολους λεκέδες αποτελεσματικά. Με λίγα λόγια, «Καθαρίζει σαν Εύρηκα, περιποιείται σαν χάδι»!

Πόσο συχνά πρέπει να κάνω μπάνιο το μωράκι μου και τι σαπούνι επιλέγω;

Το καθημερινό μπάνιο πρέπει να αποφεύγεται καθώς η υπερβολική καθαριότητα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην επιδερμίδα του μωρού και να αφαιρέσει χρήσιμους μικροοργανισμούς που λειτουργούν προστατευτικά. Μερικές φορές την εβδομάδα αρκούν!

Καλό θα είναι να επιλέγεις φυσικά σαπούνια και προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά, που έχουν ως βάση φυτικά έλαια και να αποφεύγεις τα αφρόλουτρα.

Το ίδιο ισχύει και για τα σαπούνια που χρησιμοποιείς για να πλένεις τα σκεύη τους. Γνώριζες ότι το έντερο του νεογέννητου, που είναι και το βασικό όργανο προστασίας ενάντια στα μικρόβια, είναι ανώριμο;

Κατά τους πρώτους 12 μήνες, μέχρι δηλαδή το μωρό αποκτήσει το δική του μικροβιακή προστασία, είναι πολύ ευαίσθητο σε παθογόνα μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν, για παράδειγμα, γαστρεντερίτιδες. Για αυτό, οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με την τροφή του μωρού θα πρέπει να είναι προσεκτικά αποστειρωμένο και πλυμένο. Το υγρό πιάτων Εύρηκα Baby είναι ειδικά μελετημένο για όλα τα σκευή του μωρού σου. Περιέχει μόνο πράσινο σαπούνι και το εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι και λεμόνι για να μπορείς να το χρησιμοποιείς χωρίς δεύτερες σκέψεις!

Επειδή με την υγεία των παιδιών μας δεν παίζουμε, μην αφήνεις τίποτα στην τύχη. Φρόντισε το δερματάκι τους με τον καλύτερο τρόπο ώστε να μην έχουν ενοχλήσεις και προβλήματα που θα χαλάσουν τη διάθεσή τους. Αυτή την περίοδο, για να χαρείτε μαζί ξέγνοιαστα τις διακοπές, μην ξεχνάς την αντηλιακή προστασία, τα γυαλιά και το καπέλο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved