5 βασικοί κανόνες προστασίας του παιδιού και το καλοκαίρι

Η προστασία και η τήρηση κάποιων κανόνων για την καλύτερη ασφάλεια του παιδιού, δε σταματούν ποτέ. 

5 βασικοί κανόνες προστασίας του παιδιού και το καλοκαίρι

Ωστόσο, επειδή το καλοκαίρι είναι μία πιο ανέμελη εποχή - το παιδί νιώθει πιο απελευθερωμένο, ενώ είναι περισσότερο εκτεθειμένο στο φυσικό περιβάλλον και περνά ώρες μακριά από το σπίτι -, τα μέτρα προστασίας για την καλύτερη ασφάλεια που πρέπει να πάρουν οι γονείς, θα λέγαμε πως είναι πιο αυξημένα. Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι οι πέντε βασικοί κανόνες προστασίας, που πρέπει να τηρήσετε, ώστε και το παιδί να είναι ασφαλές κι εσείς οι ίδιοι να είστε πιο ξέγνοιαστοι.

Όχι μπάνιο τις μεσημεριανές ώρες

Καταλαβαίνουμε ότι κυρίως την περίοδο της άδειας σας, θέλετε να «ρουφήξετε» όσο το δυνατόν, περισσότερη θάλασσα και να χαλαρώσετε σε μία παραλία με τις ώρες. Ωστόσο, η έκθεση στον ήλιο, τις ώρες μεγάλης ηλιοφάνειας (12 με 4 το μεσημέρι) είναι απαγορευτική για όλους, πόσω μάλλον για τα παιδιά. Γι αυτό προτιμήστε να πηγαίνετε για μπάνιο είτε το πρωί είτε το απόγευμα. Επίσης, είτε στη θάλασσα είτε στη βόλτα, φοράτε πάντα καπέλο στα παιδιά, γυαλιά ηλίου και αντηλιακό. Στη θάλασσα, δε, πρέπει πάντα μόλις βγει έξω κι αφού το σκουπίσετε με πετσέτα, να το ανανεώσετε.

Δεν παίρνουμε τα μάτια από πάνω του, στη θάλασσα

Δεν εννοούμε υπερβολές του τύπου: να κάθεστε στην ακροθαλασσιά σαν άλλος θαλασσόλυκος, αγναντεύοντας το πέλαγος. Αλλά σίγουρα πρέπει να έχετε την προσοχή σας στο παιδί, όταν κολυμπά. Αν δεν είστε οι ίδιοι μέσα στη θάλασσα, θα πρέπει να του καταστήσετε σαφές ότι δεν πρέπει να κολυμπά μακριά, ακόμη κι αν ξέρει μπάνιο. Αν είναι μικρότερης ηλικίας και δεν ξέρει μπάνιο, δεν του βγάζουμε τα μπρατσάκια, ακόμα και όταν παίζει στην ακροθαλασσιά. Επίσης και ιδιαίτερα σημαντικό, φροντίζουμε να έχουν περάσει τουλάχιστον δύο ώρες από το τελευταίο γεύμα, πριν κολυμπήσει.

Φοράει πάντα παπούτσια εκτός σπιτιού

Στα παιδιά αρέσει να περπατάνε ξυπόλητα, ειδικά το καλοκαίρι. Ωστόσο, η αγαπημένη αυτή συνήθεια έξω από το σπίτι, εγκυμονεί κινδύνους. Ειδικά στην παραλία, φροντίζουμε να μην περπατάνε ξυπόλητα διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πατήσουν γυαλιά ή καρφιά. Αγοράστε τους παπουτσάκια θαλάσσης που δεν τα κουράζουν στο παιγνίδι και στο τρέξιμο στην παραλία.

kids

Παίρνουμε μαζί στις διακοπές το φαρμακείο

Από τα απαραίτητα που παίρνουμε μαζί στις διακοπές με τα παιδιά, είναι το φαρμακείο. Μέσα σε αυτό φροντίζουμε, μεταξύ άλλων, να έχουμε εντομοαπωθητικά και αλοιφές για τσιμπήματα (φροντίζουμε να την έχουμε μαζί μας και στη θάλασσα). Επίσης, παίρνουμε μαζί και το βιβλιάριο υγείας του παιδιού.

Φροντίζουμε να καταναλώνουν πολλά υγρά

Το καλοκαίρι τα παιδιά, μπορούν εύκολα να αφυδατωθούν, γι αυτό και φροντίζουμε να καταναλώνουν επαρκή ποσότητα υγρών. Έτσι, κουβαλάμε πάντα μαζί το μπουκαλάκι με το νερό τους, ενώ φροντίζουμε να τους δίνουμε και πολλούς χυμούς, προτιμήστε τους φυσικούς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved