Έξι «ύπουλοι» κίνδυνοι που «κρύβει» το Καλοκαίρι για τα παιδιά

Όσες από εσάς είστε ήδη μητέρες, γνωρίζετε καλά ότι το Καλοκαίρι είναι μια υπέροχη εποχή η οποία, κρύβει, ωστόσο, αρκετούς κινδύνους για τα παιδιά και μάλιστα... «ύπουλους».

Έξι «ύπουλοι» κίνδυνοι που «κρύβει» το Καλοκαίρι για τα παιδιά

Με τη θερμοκρασία να αναμένεται να «ανεβεί» σε υψηλά επίπεδα τους επόμενους δύο μήνες, αξίζει να εξετάσουμε λεπτομερώς τα σημαντικά σημεία στα οποία καλείστε να εστιάσετε για να απολαύσετε τη σεζόν, χωρίς απρόοπτα.

1. Κουνούπια και τσιμπούρια
Τα τσιμπήματα από έντομα έχουν την... «τιμητική» τους κάθε Καλοκαίρι και πολλά από αυτά ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των παιδιών. Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε τη Βορρελίωση -ή αλλιώς Νόσο του Lyme- που προκαλείται από τα τσιμπούρια και τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται με τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών. Στο πλαίσιο αυτό, οι ειδικοί προειδοποιούν τους γονείς να είναι προσεκτικοί και να χρησιμοποιούν προϊόντα φιλικά προς το δέρμα των παιδιών για να κρατούν τα έντομα μακριά.
2. Αφυδάτωση
Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που μπορεί να διαταράξει την υγεία των παιδιών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών είναι η αφυδάτωση. Τα παιδιά είναι περισσότερο επιρρεπή στην αφυδάτωση, σε σχέση με τους ενήλικες και το Καλοκαίρι, χάνουν πολλά υγρά. Είναι, λοιπόν, αναγκαίο να καταναλώνουν πολύ νερό και άφθονα υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
3. Ποδήλατο
Η ποδηλασία είναι μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών (και των γονιών σε πολλές περιπτώσεις). Δυστυχώς, όμως, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη, αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Επειδή ένα παιδί μπορεί να ξεφύγει εύκολα από την προσοχή των «μεγάλων», φροντίστε να φορά το κράνος και τις επιγονατίδες του όταν ανεβαίνει στο ποδήλατό του, ακόμη κι αν βρίσκεται έξω από το σπίτι!

BIKE

4. Ήλιος
Το έχουμε γράψει πολλές φορές και θα το κάνουμε άλλη μία διότι ο ήλιος «κρύβει» πολλούς κινδύνους για τους ανήλικους!
Ναι, τα παιδιά πρέπει να φορούν αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα, ακόμη και όταν δεν βρίσκονται στην παραλία. Ψάξτε για συνθέσεις μεγάλης ανεκτικότητας για την επιδερμίδα των παιδιών, τα οποία θα παρέχουν στα παιδιά προστασία υψηλής απόδοσης, όπως τα νέα προϊόντα της παιδικής σειράς της Ambre Solaire της Garnier. Η σύνθεση Sensitive Advanced της συγκεκριμένης σειράς έχει πολύ υψηλό SPF 50+, είναι υποαλλεργική, δεν περιέχει Parabens και χρωστικές και προσφέρει φωτοσταθερή προστασία ευρέος φάσματος στις ανοιχτόχρωμες, ευαίσθητες και δυσανεκτικές στον ήλιο επιδερμίδες.

II

5. Νερό
Σύμφωνα και με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο πνιγμός είναι ένα από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τα παιδιά. Πρόκειται για μια «σιωπηλή» απειλή, αφού σε πολλές περιπτώσεις, τα δυστυχήματα λαμβάνουν χώρα μπροστά στα μάτια των γονιών. Πρέπει, λοιπόν, να είστε απίστευτα προσεκτικοί κάθε φορά που επισκέπτεστε κάποια παραλία ή πισίνα με τα παιδιά σας. Προσπαθήστε να κολυμπάτε πάντα μαζί τους και να μην τους επιτρέπετε να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες τροφής προτού μπουν στο νερό. Καλό είναι να ακολουθήσετε και μαθήματα πρώτων βοηθειών για παιδιά.

KK

6. Προστασία τώρα, προστασία για το μέλλον
Να θυμάστε πως η προστασία των παιδιών δεν αφορά μόνο το τώρα αλλά το «αύριο». Προστατεύοντας σήμερα τα παιδιά από τον ήλιο, συμβάλλετε στη διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας τους στο μέλλον. Το δέρμα και τα μάτια είναι τα όργανα που υφίστανται τη μεγαλύτερη έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου για αυτό και είναι σημαντικό να μένουν τα παιδιά μακριά τους τις ώρες που είναι πιο «δυνατές», δηλαδή από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

OPI

Εκτός από καπέλο και ελαφριά, ανοιχτόχρωμα ρούχα, τα παιδιά πρέπει να φορούν πάντα ειδικές συνθέσεις που «θωρακίζουν» το ευαίσθητο δερματάκι τους. Ακόμη κι αν δεν θέλουν να βάζουν συχνά αντηλιακό, υπάρχουν ειδικά προϊόντα που μπορούν να κάνουν την προστασία τους... παιχνιδάκι, όπως η Sensitive Advanced λοσιόν και το αντίστοιχο spray κατά της άμμου για τα παιδιά από την Ambre Solaire.

Η λοσιόν έχει υψηλό SPF και χάρη στη σύνθεσή της, μπορεί να μένει σταθερή στη βρεγμένη επιδερμίδα, ενώ το Sensitive Advanced spray, προστατεύει από όλες τις αόρατες ακτίνες, ακόμα και τις υπέρυθρες, έχει ανθεκτικότητα στο νερό για 40 λεπτά και απίστευτα εύκολη εφαρμογή, καθώς «δουλεύει» στα πλάγια ή ανάποδα!

ΦΓΔΦ

Δεν χρειάζεται άγχος. Το ελληνικό Καλοκαίρι είναι όμορφο και τα παιδιά θέλουν να το απολαύσουν στο έπακρο. Αφήστε τα να παίξουν, να κολυμπήσουν, να χαρούν. Απλά φροντίστε να έχετε πάντα το νου σας στους κινδύνους που κρύβει και φυσικά, να λάβετε τα μέτρα σας ενάντια στον «καυτό» ήλιο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved