Καλοκαίρι με προστασία!

Κάθε καλοκαίρι τα ίδια: Καπέλο – γυαλιά – αντηλιακό! Η Έλενα πλέον έχει συμφιλιωθεί με τις φωνές μου πριν φύγουμε από το σπίτι. «Έλενααααααα! Πήρες καπέλο; Έβαλες αντηλιακό;».

Καλοκαίρι με προστασία!

Μπορεί η μικρή μου Ινδιάνα να έχει κληρονομήσει την ανθεκτική και σκούρα επιδερμίδα του μπαμπά της, να μεγάλωσε και να ετοιμάζεται για το Δημοτικό, όμως παραμένει παιδί. Το θέμα της προστασίας της επιδερμίδας της από την ηλιακή ακτινοβολία είναι για μένα αδιαπραγμάτευτο. Γι’ αυτό και επιμένω κάθε φορά πριν βγούμε στον ήλιο, στις διακοπές μας, στην πισίνα ή την παραλία, να απλώσει στο δέρμα της αντηλιακό.

Έτσι λοιπόν μα ς έχει γίνει πλέον συνήθεια. Μάλιστα φέτος που θα ξεκινήσει τις «εξορμήσεις» και η μικρή στις θάλασσες και στις παραλίες, η έννοια μου έχει μεγαλώσει αφού πρέπει να φροντίσω και για τις δύο.

Το μωρό έχει πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, σχεδόν διάφανη αφού το δερματάκι της είναι λευκό και τρυφερό. Τα παιδιά κάτω των 6 ετών έχουν πιο λεπτή επιδερμίδα, με λιγότερη μελανίνη. Επίσης, το λιπιδικό φιλμ, που λειτουργεί σαν προστατευτικός φραγμός, είναι πιο ευάλωτο. Αυτός είναι και ο λόγος που έψαξα πολύ τα παιδικά αντηλιακά.

Η επιδερμίδα «καταγράφει» τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας: λαμβάνουμε το 60% με 80% της ηλιακής ακτινοβολίας ολόκληρης της ζωής μας πριν από την ηλικία των 18. Μελέτες δείχνουν ότι η χρήση κατάλληλου αντηλιακού στην παιδική ηλικία μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος στους ενήλικες.

Φέτος δοκιμάσαμε ένα νέο προϊόν. Το Sensitive Advanced spray και το Sensitive Advanced lotion της Ambre Solaire, δύο υψηλής προστασίας αντηλιακά ειδικά φτιαγμένα για παιδικές και ευαίσθητες επιδερμίδες.

Αυτά τα δύο προϊόντα αποτελούν συνθέσεις μεγαλύτερης ανεκτικότητας για την επιδερμίδα των παιδιών, με προστασία υψηλής απόδοσης και πρωτοποριακές υφές που θα σας βοηθήσουν να τα κρατήσετε ασφαλή κάτω από τον ήλιο.
Τα δύο αυτά αντηλιακά προσφέρουν στα παιδιά φωτοσταθερή προστασία ευρέος φάσματος από τις UVA, UVB, UVA μεγάλου μήκους κύματος και υπέρυθρες ακτίνες. Έχουν πολύ υψηλό δείκτη προστασίας (SPF: 50+), είναι υποαλλεργικά, χωρίς Parabens και χωρίς χρωστικές.

ambre

Το Spray είναι το 1ο ανθεκτικό στην άμμο αντηλιακό με πολύ υψηλό SPF, αφού η άμμος μπορεί να αφαιρέσει μέχρι και το ήμισυ της εφαρμογής του αντηλιακού. Προστατεύει από όλες τις αόρατες ακτίνες, ακόμα και τις υπέρυθρες και εξασφαλίζει βέλτιστη ανεκτικότητα για την ευαίσθητη επιδερμίδα των παιδιών σας. Έχει ανθεκτικότητα στο νερό για 40 λεπτά και είναι εύκολο στην εφαρμογή του αφού μπορεί να εφαρμοστεί στα πλάγια ή ανάποδα! Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί και σε βρεγμένη επιδερμίδα!

Η Lotion μένει σταθερή στη βρεγμένη επιδερμίδα, ώστε τα παιδιά να συνεχίζουν να παίζουν παραμένοντας προστατευμένα. Είναι ανθεκτική ενάντια στην τριβή της άμμου, δεν κολλάει και έχει απαλή αίσθηση!

Καλές βουτιές με πολλά χαμόγελα και υγεία πάνω απ’ όλα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved