Τύποι μαμάδων που συναντάς στην παραλία

Ελληνίδα μάνα ή μαμά μοντέλο; Είσαι χαλαρή στην ξαπλώστρα ή σε ακούει όλη η παραλία; Αυτοί είναι οι τύποι μαμάδων, που συναντά κανείς στην παραλία. Άραγε, θα αναγνωρίσεις σε κάποιον από τους παρακάτω, τη δική σου περίπτωση;

Τύποι μαμάδων που συναντάς στην παραλία

40 βαθμοί και η λύση είναι μία… πάμε παραλία, οικογενειακώς! Και όπως συμβαίνει σε πολλά μέρη, που συνωστίζεται κόσμος, έτσι και στις παραλίες, συναντάς διάφορες φυλές. Μεταξύ αυτών και τη φυλή των μαμάδων! Και μεταξύ μας, έχει την πλάκα του, να παρατηρήσεις πώς φέρονται στην παραλία οι μαμάδες. Κάποιοι τύποι είναι προς αποφυγή, ενώ κάποιοι άλλοι μοιάζουν πολύ με τη δική μας περίπτωση. Γιατί αλήθεια, πόσες φορές δεν έχετε σκεφτεί: «Εντάξει, υπάρχουν και άλλες σαν εμένα». Ας δούμε, λοιπόν, τους τύπους μαμάδων, που συναντάμε σε μία παραλία.

mom and kid beach

Η Ελληνίδα μάνα

«Μάνα πάω βόλτα», «Ζακέτα να πάρεις παιδί μου». Κλασική ατάκα Ελληνίδας μάνας, που όλοι μας ως παιδιά έχουμε ακούσει. Στην παραλία το καλοκαίρι, η ζακέτα αντικαθίσταται από το καπέλο! Αυτό το «φόρα το καπέλο σου» μάλλον στοιχειώνει τους λουόμενους. Επίσης, η Ελληνίδα μάνα είναι εκείνη, που θα βγάλει το ταπεράκι με τα φρούτα ή άλλα σνακ, που έχει φτιάξει η ίδια.

Η οργανωμένη μητέρα

Είναι ο τύπος μητέρας που σκάει στην παραλία με τσάντες. Έχει μαζί της τα πάντα. Από τα απαραίτητα (αντηλιακό, μπρατσάκια, πετσέτες κ.α ) μέχρι κι εξτρά που μπορεί και να χρειαστούν. Μία επιπλέον πετσέτα, ρούχα για να αλλάξει το παιδί να μη μείνει με το μαγιό, επιπλέον ρούχα σε περίπτωση που βραχούν τα δεύτερα, αλοιφή για τσιμπήματα, ψυγειάκι με σάντουιτς, χυμούς νερό, μπόλικο νερό. Και γενικά, αν βρεθείτε δίπλα σε αυτόν τον τύπο μητέρας κι έχετε ξεχάσει κάτι, να είστε σίγουρες ότι θα το βρείτε στην τσάντα του… sport Billy που κουβαλάει!

Η αφηρημένη μητέρα

Σε αντίθεση με τον παραπάνω τύπο, αυτή η μητέρα μονίμως θα έχει ξεχάσει κάτι. Τη μία το αντηλιακό, την άλλη τα μπρατσάκια, μια πετσέτα. Όλο και κάτι θα έχει αφήσει στο σπίτι.

Η αγχωτική μητέρα

Ο τύπος της μητέρας, που καταφέρνει να βγάλει το μπάνιο ξινό. Αγχώνεται για τα πάντα. Αν πηγαίνει βαθιά το παιδί, να μην κάνει βουτιές, διότι μπορεί να βουλώσει το αυτί του ή θα πιει νερό. Να μην πιάνει άμμο με τα χέρια του, διότι έχει όλα τα μικρόβια. Να μην περπατάει ξυπόλητο, διότι μπορεί να έχει γυαλιά στην άμμο. Να μην, να μην….

Η φωνακλού μητέρα

Να μη σου τύχει αυτός ο τύπος δίπλα σου. Αλλά και πιο μακριά να καθίσει, πάλι το ίδιο είναι, αφού πρόκειται για τη μαμά που ακούγεται σε όλη την παραλία. «Λαλάκη, όχι στα βαθιά παιδί μου». Αυτή την ατάκα από ελληνική ταινία τη θυμόμαστε όλες και την ακούμε συχνά στην παραλία. Είναι η μητέρα που φωνάζει από μακριά στο παιδί της, για τα πάντα. Θα του μιλήσει δυνατά, θα το μαλώσει δυνατά και γενικά μιλάει σα να είναι μόνη της στον κόσμο!

Η υπερπροστατευτική μητέρα

Είναι εκείνη που της αρέσει να φροντίζει το παιδί της, αλλά το κάνει σε υπερβολικό βαθμό. Όταν βγει από τη θάλασσα θα τρέξει να το τυλίξει με την πετσέτα, θα του βάλει αντηλιακό με δείκτη 50 που θα φροντίσει να το ανανεώνει συχνά, θα το αλλάξει ρούχα, θα του φοράει μαγιό που προστατεύει από τον ήλιο, καπέλο, παπούτσια, θα το κυνηγάει συνέχεια, ενώ αν η ίδια δεν κάνει μπάνιο, κάθεται όρθια και το παρατηρεί.

Η χαλαρή μητέρα

Είναι εκείνη που δεν αγχώνεται.. Έχει εμπιστοσύνη στο παιδί της; Είναι η ίδια χαλαρή ως χαρακτήρας; Αυτή τη μητέρα, πάντως, θα τη δεις να κάθεται στην ξαπλώστρα, να πίνει τον καφέ της, να διαβάζει το βιβλίο ή περιοδικό ή να μιλάει στο κινητό. Αν χρειαστεί επεμβαίνει, πάντα χαλαρά, χωρίς υστερίες.

Η μαμά – παιδί

Είναι η περίπτωση, που η μαμά χαίρεται τη θάλασσα περισσότερο με το παιδί. Θα τη δεις να παίζει μαζί του στο νερό να κάνουν βουτιές, να μαζεύουν κοχύλια, να φτιάχνουν κάστρα στην άμμο. να παίζουν ρακέτες, με τη μπάλα. Και γενικά, είναι η χαρά της ζωής.

Η μαμά – μοντέλο

Η μαμά που είναι σα να έχει ξεπηδήσει από περιοδικό μόδας. Μαγιό, γυαλιά ηλίου, καφτάνι, όλα η τελευταία λέξη της μόδας. Το ίδιο έχει φροντίσει να είναι και το στυλ του παιδιού της. Η μαμά – μοντέλο πέρα από την εμφάνιση, είναι εκείνη που διαθέτει ένα καλογυμνασμένο σώμα, κι εκείνη που έχει το νου της στο παιδί, αλλά φροντίζει να βάλει τα λάδια της και να κάνει ηλιοθεραπεία, διαβάζοντας τη… Vogue.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved