Καύσωνας! Πώς θα δροσίσεις το παιδάκι σου το καλοκαίρι;

Το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται ιδιαίτερα ζεστό. Ο υδράργυρος ανέβηκε ήδη από τον Ιούνιο, με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ να αναφέρει ότι μία φορά στα δέκα χρόνια σημειώνεται τέτοιος καύσωνας, ενώ και ο Ιούλιος ήρθε με θερμοκρασίες που «χτυπούν» κόκκινο και ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Καύσωνας! Πώς θα δροσίσεις το παιδάκι σου το καλοκαίρι;

Καλό είναι να μην αμελούμε, λοιπόν, τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων και να λάβουμε τα μέτρα μας προκειμένου να προφυλάξουμε τα παιδάκια μας τις ζεστές μέρες που έρχονται. Τι μπορούμε να κάνουμε;

Επίλεξε ελαφριά και ανοιχτόχρωμα ρούχα

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει δεν πρέπει να ντύνουμε τα παιδάκια μας με περισσότερα ρούχα από ό,τι χρειάζεται. Επίλεξε ανοιχτόχρωμα βαμβακερά κομμάτια που επιτρέπουν στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνουν την εξάτμιση του ιδρώτα και απόφυγε τις κάλτσες και τα κλειστά παπούτσια. Όπως κάθε φορά, φρόντισε να είναι άνετα και να τους επιτρέπουν να κινούνται ελεύθερα.

Αν θέλεις να κάνετε μία βόλτα έξω, φρόντισε να βάλεις αντηλιακό, καπέλο και γυαλιά στα μικρά σου. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να αποφεύγονται τα παιχνίδια που απαιτούν έντονη άσκηση και να επιλέγονται λιγότερο απαιτητικές δραστηριότητες.

kausonas

Απόφυγε τις μετακινήσεις μεταξύ 11:00 και 16:00

Φυσικά, καλό είναι να επιλέξεις τις πρωινές ή τις απογευματινές ώρες που η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή. Αποφεύγουμε τις μετακινήσεις μεταξύ 11:00 και 16:00, και φροντίζουμε το παιδάκι μας να παραμένει σε έναν δροσερό και σκιερό χώρο, όπου γίνεται χρήση κλιματιστικού ή ανεμιστήρων. Αν το μικρό σου διαμαρτύρεται για τη ζέστη, τότε μπορείς να δοκιμάσεις, ένα μπάνιο με δροσερό νερό, που θα το αναζωογονήσει και θα το κάνει να αισθανθεί καλύτερα.

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω

Το παιδάκι σου δεν πρέπει να αφυδατώνεται με τη ζέστη, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία του σώματός του. Για τον λόγο αυτό, φρόντισε να καταναλώνει τις απαραίτητες ποσότητες νερού που χρειάζεται ημερησίως. Έτσι, θα το βοηθήσεις να διατηρήσει σταθερή τη θερμοκρασία του σώματός του και να καθαρίσει τον οργανισμό του από τις τοξίνες.

kausonas nero

Ελαφριά γεύματα και δροσιστικά σνακ

Η διατροφή του τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες είναι ένα ακόμη θέμα που πρέπει να προσέξεις. Προτίμησε ελαφριά και συχνά γεύματα που δεν θα το «βαρύνουν» καθώς και δροσιστικά σνακ όπως φυσικούς χυμούς, φρούτα και λαχανικά που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Όσον αφορά στα γλυκίσματα, το παγωτό μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή!

Εμείς ανακαλύψαμε το νέο FROZEN της Κρι Κρι που φέρνει τη δροσιά του μακρινού και παγωμένου βασιλείου, στα κίτρινα ψυγεία. Το ξεχωρίσαμε γιατί είναι φτιαγμένο από φρέσκο γάλα και ασβέστιο που βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη των μικρών μας. Οι δύο νιφάδες χιονιού που ξετρελαίνουν τα αγγελούδια μας είναι φτιαγμένες από φυσικό εκχύλισμα σπιρουλίνας, της δημοφιλούς υπερτροφής με τα αμέτρητα ευεργετικά οφέλη και δεν περιέχουν επιπρόσθετες χρωστικές. Χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά είναι ιδανικό για να δροσίσεις τις μικρές σου πριγκίπισσες που λατρεύουν τις βασίλισσες της Disney, Έλσα και Άννα.

KRIKRI SISKEUASIA

Σε κάθε περίπτωση φρόντισε το μωράκι σου να παραμένει δροσερό, ακόμα και τις ώρες που βρίσκεται μέσα στο σπίτι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved