Υπάρχει υγιεινό παγωτό;

Πιστεύεις πως το παγωτό δεν έχει καμία διατροφική αξία; Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις, διότι αν κάνεις τις κατάλληλες επιλογές, το παρεξηγημένο αυτό σνακ μπορεί να είναι ένα θρεπτικό και δροσιστικό γλύκισμα, που θα κάνει το αγγελούδι σου να χαμογελάσει.

Υπάρχει υγιεινό παγωτό;

Άλλωστε, όσα χρόνια και αν περάσουν παραμένει η μεγαλύτερη απόλαυση του Καλοκαιριού για μικρούς και μεγάλους... Ποια παγωτά λοιπόν πρέπει να προτιμάμε και πόσο συχνά μπορούν να τα καταναλώνουν τα παιδάκια μας;

Πες «ναι» στο ποιοτικό παγωτό και απόφυγε εκείνα που είναι γεμάτα ζάχαρη, τεχνητά χρώματα και «κακά» λιπαρά!

Διάβασε τις ετικέτες πάνω στις συσκευασίες, για να είσαι σίγουρη ότι γνωρίζεις τι ακριβώς περιέχει το γλύκισμα που θα δώσεις στο αγγελούδι σου. Εναλλακτικά, μπορείς πάντα να φτιάξεις το δικό σου παγωτό, με αγνά υλικά.

Το γάλα, που είναι η βασική τροφή που έχουν ανάγκη τα μικρά μας για να «μεγαλώσουν» αποτελεί πάντα το κύριο συστατικό του. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στο πλαίσιο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής πρέπει να καταναλώνουν περίπου τρεις μερίδες γαλακτοκομικών καθημερινά. Τι γίνεται όμως με τα παιδάκια που δεν αγαπούν τη γεύση του; Σε αυτή την περίπτωση, το παγωτό μπορεί να αποτελέσει μία καλή εναλλακτική λύση για να λάβουν τα θρεπτικά συστατικά που έχουν ανάγκη.

KRIKRI

Φέτος, ξεχώρισα ένα παγωτό το οποίο φτιάχνεται από φρέσκο γάλα και είναι πλούσιο σε ασβέστιο, που χρειάζονται τα μικρά μας για να μεγαλώσουν και να αναπτύξουν γερά οστά και δοντάκια. Ανακάλυψα το FROZEN όταν η κόρη μου, χοροπηδούσε ξετρελαμένη μπροστά από ένα κίτρινο ψυγείο, καθώς χάζευε τις αγαπημένες της ηρωίδες της Disney, Έλσα και Άννα, από το μακρινό, παγωμένο βασίλειο, λέγοντας ότι θέλει το ξυλάκι με γεύση βανίλια και τις δύο νιφάδες χιονιού...

Αφού έλεγξα ότι οι εν λόγω νιφάδες δεν περιέχουν χρωστικές αλλά είναι φτιαγμένες με φυσικό εκχύλισμα σπιρουλίνας -η οποία είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπερτροφές καθώς περιέχει πληθώρα συστατικών που χρειάζεται ο παιδικός οργανισμός και χαρίζει ενέργεια- αποφάσισα να της κάνω το χατίρι.

Κάπως έτσι, βρήκα το πιο ευχάριστο και υγιεινό γλύκισμα του Καλοκαιριού! Μπορώ να της το δίνω άφοβα κάθε φορά που αναζητάει μία λιχουδιά, χωρίς να επιβαρύνω τη διατροφή της και αυτό γιατί έχει χαμηλά λιπαρά. Άλλωστε, ένα παγωτό μπορεί να είναι πολύ καλύτερο θρεπτικά από οποιοδήποτε άλλο γλυκό ως το απογευματινό σνακ των μικρών μας, καθώς περιέχει πολύ λιγότερες θερμίδες. Για την ακρίβεια, το FROZEN της Κρι Κρι περιέχει μόλις 49 θερμίδες ανά συσκευασία!

KRIKRI SISKEUASIA

Παρόλα αυτά, καλό θα είναι να αποφεύγουμε τις υπερβολές. Μπορείς να προσφέρεις παγωτό στη μικρή σου πριγκίπισσα μερικές φορές την εβδομάδα για να τη δροσίσεις και να την ευχαριστήσεις, αλλά όχι καθημερινά. Όποια και αν είναι η επιλογή σου, αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι η ποσότητα και η ποιότητα. Απέφυγε την πολλή ζάχαρη και τα toppings, όπως οι ξηροί καρποί και η επικάλυψη σοκολάτας, και επίλεξε παγωτά που είναι ειδικά φτιαγμένα για παιδάκια, όπως τα Κρι Κρι Kids, που δημιουργούνται με το μεράκι και την τεχνογνωσία της μοναδικής ελληνικής εταιρίας παγωτού με πανελλαδική διανομή.

Οι πιο γλυκές καλοκαιρινές στιγμές είναι συνδυασμένες με τα παγωτά! Μην τις στερείς από τα αγγελούδια σου. Βοήθησέ τα να μετρήσουν ακόμη περισσότερα ξυλάκια, με τα δροσιστικά και θρεπτικά FROZEN!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved