Παιδικά αντηλιακά: Πώς θα διαλέξετε το κατάλληλο για το παιδί σας

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που τα παιδιά λατρεύουν και κατά τη διάρκεια της οποίας, ωστόσο, χρειάζεται να επιστήσουμε όλη μας την προσοχή προκειμένου να προστατεύσουμε τα μικρά μας.

Παιδικά αντηλιακά: Πώς θα διαλέξετε το κατάλληλο για το παιδί σας

Δυστυχώς, ο ήλιος καίει και οι ακτίνες του μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα ενός παιδιού. Για αυτό, λοιπόν, εμείς οι μαμάδες καλούμαστε να εξοπλιστούμε από τώρα με τα κατάλληλα «όπλα». Ποια είναι αυτά; Το καπέλο και τα αντηλιακά!

Δεν είναι δύσκολο να βρείτε ένα αντηλιακό, όμως, για να εντοπίσετε το κατάλληλο αξίζει να δώσετε προσοχή στις παρακάτω πληροφορίες και φυσικά, να ακολουθήσετε τη σωστή διαδικασία κάθε φορά που το εφαρμόζετε στο δέρμα του παιδιού. Αξίζει να μελετήσετε τα tips που παραθέτουμε για να είναι τα παιδάκια σας safe κάθε στιγμή.

girl getting sunscreen applied to face

Αν έχετε μωράκι, τότε καλό είναι να μην το εκθέσετε στον ήλιο πριν από την ηλικία των έξι μηνών. Αν το κάνετε φροντίστε να του φοράτε καπελάκι και να εφαρμόσετε στο δέρμα του ένα ήπιο αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Να θυμάστε ότι το δέρμα των παιδιών είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στην ηλιακή ακτινοβολία καθώς -μεταξύ άλλων- τα μικρά μας έχουν λιγότερη μελανίνη από τους μεγάλους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να βρείτε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας πάνω από 30 για το σώμα και 50 για το πρόσωπο.

Όσον αφορά στο πότε και το πόσο συχνά πρέπει να βάζετε αντηλιακό στο παιδί σας, σύμφωνα με τους ειδικούς η απάντηση είναι τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο, ενώ καλό είναι να ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε δύο ώρες ή σε μικρότερο χρονικό διάστημα, αν το παιδί βραχεί. Φυσικά, το παιδί πρέπει να φορά αντηλιακό κάθε φορά που εκτίθεται στον ήλιο και όχι μόνο όταν βρίσκεται στην παραλία.Μια άλλη παράμετρος που αξίζει να εξετάσετε είναι να εντοπίσετε προϊόντα με όσο πιο φυσικά ή οργανικά φίλτρα προστασίας γίνεται, τα οποία δεν περιέχουν και parabens.

Δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάτε ότι εκτός από το αντηλιακό το παιδί πρέπει να φορά καπέλο, γυαλιά και ανοιχτόχρωμα και ελαφριά ρουχαλάκια κάθε φορά που εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία, ενώ καλό είναι να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα καθώς εκείνες τις ώρες ο ήλιος «καίει».

sunscreen and kids

Απολαύστε άφοβα τις διακοπές σας

Εξετάστε ακόμη το ενδεχόμενο να βρείτε αντηλιακά με ενυδατικούς και καταπραϋντικούς παράγοντες αφού, όπως αναφέραμε, το δέρμα των παιδιών και κυρίως των μωρών είναι ευαίσθητο και χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή προστασία από τον ήλιο. Παράλληλα, όμως έχει την ανάγκη να είναι πάντα ενυδατωμένο και προστατευμένο, ώστε να μην αφυδατώνεται.

Μην ξεχνάτε, πάντως, πως ό,τι τύπο δέρματος κι αν έχει το παιδί σας, πρέπει να αποφεύγετε την έντονη έκθεσή του στον ήλιο και φυσικά, να μην εφαρμόζετε στο δέρμα του προϊόντα για ενηλίκους. Βρείτε ένα αντηλιακό που είναι σχεδιασμένο για τις ανάγκες του παιδικού δέρματος και απολαύστε άφοβα τις διακοπές σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved