Το φαρμακείο του Καλοκαιριού: Τι πρέπει να έχετε μαζί σας!

Το καλοκαίρι είναι αναμφισβήτητα η αγαπημένη εποχή των παιδιών τα οποία περιμένουν πώς και πώς να βγουν στις παραλίες και να απολαύσουν ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και ξενοιασιάς!

Το φαρμακείο του Καλοκαιριού: Τι πρέπει να έχετε μαζί σας!

Ωστόσο, εκτός από στιγμές χαράς, το καλοκαιράκι «κρύβει» και πολλούς κινδύνους για την οικογένεια και κυρίως για τα παιδιά που είναι περισσότερο ευάλωτα. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι κάθε μαμά οφείλει να έχει πάντα μαζί της το κατάλληλο φαρμακείο για να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε απρόοπτο. Διότι εμείς οι μαμάδες γνωρίζουμε καλά ότι ένα έγκαυμα ή -για παράδειγμα- το τσίμπημα μιας τσούχτρας, είναι ικανά να χαλάσουν μια όμορφη καλοκαιρινή απόδραση ή ακόμη και τις καλοκαιρινές διακοπές της οικογένειας.

Για να μην τρέχετε την τελευταία στιγμή και κυρίως, να μην πανικοβληθείτε με το πρώτο τσιμπηματάκι, φροντίστε να ετοιμάσετε από τώρα το καλοκαιρινό φαρμακείο της σούπερ μαμάς! Ρίξτε μια ματιά στη λίστα που ετοιμάσαμε για εσάς και η οποία αποτελείται από προϊόντα που σίγουρα πρέπει να έχετε μαζί σας σε κάθε σας εξόρμηση.

3 antiliako 3

Αντιηλιακό και κρεμούλαγια ενυδάτωση

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε καλά αντιηλιακά για το πρόσωπο και το σώμα, ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά. Ψάξτε για προϊόντα με υψηλό δείκτη προστασίας καθώς το δέρμα των παιδιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και οι βλαβερές ακτίνες του καυτού ήλιου μπορούν να του προκαλέσουν σοβαρή βλάβη.

Μην ξεχάσετε να πάρετε και την κατάλληλη κρεμούλα για περιποίηση μετά τον ήλιο αλλά και μια ενυδατική αλοιφή για τυχόν εγκαύματα.

Αμμωνία και εντομοαπωθητικά προϊόντα

Από το καλοκαιρινό σας φαρμακείο δεν θα μπορούσε να λείπει η αμμωνία. Βρείτε ένα προϊόν με αμμωνία για να ανακουφίσετε το παιδάκι σας από τον πόνο και το τσούξιμο, σε περίπτωση που το τσιμπήσει κάποιο έντομο ή ακόμη και τσούχτρα. Μπορείτε, επίσης, να φανείτε ακόμη πιο προνοητικές και να προμηθευτείτε κάποιο εντομοαπωθητικό προϊόν.

Τραυματισμοί; Απλά ψυχραιμία

Επειδή το Καλοκαίρι είναι μια εποχή ανέμελη για τα παιδιά, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να έχουν κάποιον μικροτραυματισμό κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να έχετε πάντα μαζί σας γάζες, τσιρότα, βαμβάκι και κάποιο αντισηπτικό προϊόν ή ιώδιο.

allergies

Παιδικές αλλεργίες

Ένας ακόμη «πονοκέφαλος» για τις μαμάδες είναι οι παιδικές αλλεργίες. Είναι πολύ πιθανό ότι τα παιδιά θα αντιδράσουν με έντονο τρόπο σε κάτι που θα καταναλώσουν ή θα αγγίξουν. Για να τα βοηθήστε, λοιπόν, φροντίστε να βάλετε στο φαρμακείο των διακοπών σας και ένα αντιϊσταμινικό προϊόν.

Πυρετός το Καλοκαίρι;

Τέλος, επειδή τα παιδιά μπορούν να κρυώσουν και να αρρωστήσουν ακόμη και το Καλοκαίρι, καλό είναι να έχετε πάντα μαζί σας αντιπυρετικά και παυσίπονα προκειμένου να ρίξετε τον πυρετό ή να ανακουφίσετε τον πόνο τους. Δεν είναι κακό να βάλετε στο φαρμακείο σας και ένα αντιβηχικό σιρόπι.

...και μια σημαντική «λεπτομέρεια»

Τέλος, προτού φύγετε από το σπίτι σας για κάποια παραλία ή για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, φροντίστε να πάρετε μαζί σας το βιβλιάριο του παιδιού!

Ετοιμάστε, λοιπόν, από τώρα το καλοκαιρινό σας φαρμακείο και απολαύστε χωρίς άγχος τις διακοπές σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved