Πώς βιώνει η γυναίκα την πρώτη της σεξουαλική εμπειρία;

Η νεαρή γυναίκα στην πρώτη της σεξουαλική επαφή λειτουργεί κυρίως συναισθηματικά και όχι σαρκικά, όπως συμβαίνει με τον άντρα.

Θάνος Ασκητής
Πώς βιώνει η γυναίκα την πρώτη της σεξουαλική εμπειρία;

Η ίδια κινείται με βάση το συναίσθημα της τρυφερότητας και της παράδοσής της στο σύντροφο που έχει επιλέξει. Η ανάγκη αυτή την ωθεί η πρώτη φορά να λειτουργεί ως προσφορά σεξουαλικής ηδονής περισσότερο προς το σύντροφο παρά για τη δική της ικανοποίηση, αφού η ίδια δεν συμμετέχει ουσιαστικά κάτω από το κλίμα της αμηχανίας, της απειρίας και τον πιθανό φόβο που μπορεί να αισθάνεται.

Η ρήξη του παρθενικού υμένα και η εμφάνιση μικρής ποσότητας αίματος κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης δείχνουν την πλήρη είσοδο του πέους στον κόλπο της και μπορεί να συνοδεύεται από ελαφρύ πόνο ή τσούξιμο.

couple

Ένα μεγάλο ποσοστό εφήβων δεν παίρνει μέτρα προφύλαξης και αντισύλληψης. Γι΄αυτό και η ανάγκη για ενημέρωση και σεξουαλική αγωγή από την οικογένεια και το σχολείο είναι επιτακτική. Αξιοσημείωτη είναι η άγνοια της μητέρας , αφού η νεαρή γυναίκα πολλές φορές αποκρύπτει την αλήθεια, φοβούμενη την τιμωρία και την ντροπή από το οικογενειακό περιβάλλον.

Οι ερωτικές σχέσεις των νέων ενηλίκων εντάσσονται στα κοινωνικά πλαίσια και επηρεάζονται από τα πιο κλειστά κοινωνικά δίκτυα όπως είναι οι γονείς και οι φίλοι. Τόσο οι θετικές γνώμες όσο και η υποστήριξη από γονείς και φίλους συνδέονται με την έναρξη και τη διατήρηση των ερωτικών σχέσεων. Όταν μία ερωτική σχέση έχει την έγκριση των σημαντικών άλλων στη ζωή του ατόμου τότε εκείνοι με τη σειρά τους προσφέρουν υποστήριξη και επηρεάζουν τόσο την ικανοποίηση από τη σχέση όσο και την επιτυχή της πορεία.

Θάνος Ε. Ασκητής
Νευρολόγος-Ψυχίατρος
Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Διαβάστε επίσης

Σεξ για πρώτη φορά: 8 πράγματα που πρέπει να προσέξουν τα αγόρια

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved