Τα μυστικά του γυναικείου οργασμού

Πόσα λέγονται και γράφονται για τον γυναικείο οργασμό! Πόσες γυναίκες πέφτουν "θύματα" στο κυνήγι του, στην αναζήτησή του. Και πόσοι άνδρες αισθάνονται αμήχανοι και "αδύναμοι" εραστές, όταν δεν καταφέρνουν να προσφέρουν την πολυπόθητη κορύφωση στη σύντροφό τους, ως σφραγίδα του πόσο καλοί εραστές είναι!

Θάνος Ασκητής
Τα μυστικά του γυναικείου οργασμού

Είναι γνωστό βέβαια τα τελευταία χρόνια πως η γυναικεία κορύφωση είναι μία πολύπλοκη εγκεφαλική διαδικασία σε σχέση με εκείνη των ανδρών. Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους λόγους όπου ο γυναικείος οργασμός επιτυγχάνεται με μεγαλύτερη δυσκολία αναφορικά με τον ανδρικό.

Πώς λειτουργεί ο οργασμός; Πράγματι, ο οργασμός ενεργοποιεί σχεδόν όλες τις περιοχές του εγκεφάλου και προσφέρει ποικίλα οργανικά και συναισθηματικά οφέλη, τόσο στη γυναίκα, όσο και στον άνδρα. Πιο συγκεκριμένα, η γυναικεία οργασμική εμπειρία περιλαμβάνει την ενεργοποίηση των ερωτογενών σωματο-αισθητικών περιοχών, τη ρυθμική σύσπαση των μυών του κόλπου, την αύξηση των καρδιακών παλμών, την επιτάχυνση του ρυθμού της αναπνοής, καθώς και την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Μάλιστα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι ο γυναικείος εγκέφαλος εξακολουθεί να λαμβάνει αισθητηριακά σήματα από τα γεννητικά όργανα, ακόμα και μετά τον οργασμό, με αποτέλεσμα αρκετές γυναίκες να κορυφώνουν περισσότερες φορές από ότι οι άνδρες.

Σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες εκτιμάτε ότι περίπου το 30% των γυναικών σε όλο τον κόσμο δεν έχει βιώσει ποτέ την εμπειρία του οργασμού. Στις περιπτώσεις αυτές μάλιστα, παρατηρείται οι γυναίκες να αισθάνονται σύγχυση, απογοήτευση αλλά και ντροπή για την αδυναμία τους αυτή, εφόσον θεωρούν τον εαυτό τους ελαττωματικό ή ψυχρό όπως λέγονταν πιο παλιά.

Παρόλα αυτά, η σύγχρονη επιστημονική κοινότητα υποστηρίζει ότι οι γυναίκες σήμερα μπορούν να φτάσουν σε οργασμική κορύφωση μέσα από τη διέγερση των ερωτογενών περιοχών τους, που μπορεί να ποικίλλουν από γυναίκα σε γυναίκα. Ωστόσο, η σωματική ενεργοποίηση από μόνη της ποτέ δεν είναι αρκετή.

Η ικανότητα μίας γυναίκας να κορυφώσει, συνεχίζει να εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό, τόσο από την εικόνα που έχει η ίδια για τον εαυτό της, από τα ταμπού, τα "κρατήματα", από το πόσο ελεύθερη αφήνεται να απολαύσει και να γευτεί τη σεξουαλική ηδονή, όσο όμως και από το ενδιαφέρον, την προθυμία και την οικειότητα, που της προσφέρει ο ερωτικός της παρτενέρ, από τα σεξουαλικά παιχνίδια ανάμεσά τους, τον ερωτικό λόγο και φυσικά την απουσία μίας γρήγορης εκσπερμάτισης...

Μαρίνα Μόσχα

Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

Κάντε τις ερωτήσεις σας στην Ψυχοθεραπεύτρια της σελίδας μας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved