Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για το τέλειο λαβράκι στο φούρνο

Η τέλεια συνταγή για πεντανόστιμα και ζουμερά λαβράκια στο φούρνο.

Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για το τέλειο λαβράκι στο φούρνο

Τα ψάρια είναι πλούσια σε φώσφορο, ωμέγα 3 λιπαρά, βιταμίνες και είναι απαραίτητο κομμάτι στη διατροφή μας. Τα λαβράκια είναι από τα ψάρια που συχνά προτιμούμε για το οικογενειακό μας τραπέζι και σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να τα μαγειρέψουμε στο φούρνο.

Υλικά:

Για τα λαβράκια

  • 1 λεμόνι
  • 1 κιλό λαβράκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κλ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. αλάτι, χοντρό
  • 100 γρ. νερό

Για τη σαλάτα

  • 700 γρ. πατάτες, βρασμένες
  • 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. κάππαρη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 πιπεριά πράσινη

Για το λαδολέμονο

  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 50-70 γρ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό
  • πιπέρι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved