Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για ζουμερές κρασάτες χοιρινές μπριζόλες

Δείτε πώς θα κάνετε τις πιο λαχταριστές χοιρινές μπριζόλες. 

Το μυστικό για μία νόστιμη και ζουμερή μπριζόλα κρύβεται στο μαρινάρισμα και στο ψήσιμο. Το σημερινό μας μενού περιλαμβάνει χοιρινές μπριζόλες κρασάτες και ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει την τέλεια συνταγή.

Υλικά:

  • 4 μπριζόλες χοιρινές, λαιμού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. κοφτή αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κλ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, απαλή

Για τη γαρνιτούρα

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. σιτάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 450 γρ. ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών
  • 100 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη, φρέσκια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved