Αυτό είναι το all time classic φαγητό που μεγάλωσε γενιές και γενιές!

Αν υπάρχει μια ανάμνηση η οποία με «ταξιδεύει» κατευθείαν πίσω στην παιδική μου ηλικία, αυτή είναι η μυρωδιά από το κοτόπουλο με τις πατάτες στον φούρνο που κάθε Κυριακή ετοίμαζε η μητέρα μου.

Αυτό είναι το all time classic φαγητό που μεγάλωσε γενιές και γενιές!

Το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι το περιμέναμε πώς και πώς και γύρω από αυτό, δημιουργούσαμε κάθε φορά νέες, οικογενειακές στιγμές και αναμνήσεις και φυσικά, ερχόμασταν ακόμη πιο κοντά ο ένας με τον άλλον.

Το ίδιο ακριβώς προσπαθώ να κάνω σήμερα για τη δική μου οικογένεια. Με κάθε ευκαιρία θέλω να δημιουργώ για τα παιδιά μου όμορφες, οικογενειακές αναμνήσεις. Ακόμη, λοιπόν, και αν οι υποχρεώσεις μας δεν μας επιτρέπουν να βρισκόμαστε όλοι μαζί κάθε ημέρα για να φάμε, κάθε Σαββατοκύριακο προσπαθώ να… μας συγκεντρώνω γύρω από το οικογενειακό τραπέζι και να ετοιμάζω την αγαπημένη μου all time classic οικογενειακή συνταγή, εκείνη με την οποία μεγάλωσα κι εγώ, δηλαδή το κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ στον φούρνο με πατάτες.

Πράγματι, από τότε μέχρι σήμερα, η οικογενειακή μας συνταγή για κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες, περιλαμβάνει τα ίδια υλικά και το ίδιο κοτόπουλο. Με πάνω από 60 χρόνια ιστορίας, άλλωστε, τα νόστιμα ορεινά κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ θεωρούνται και είναι εν έτει 2020, all time classic στην κατηγορία τους και η αλήθεια είναι πως έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές!

pindos kotopoulo 2

Γιατί τα προτιμώ και τα επιλέγω ακόμη; Διότι ξέρω ότι κάθε κοτόπουλο Πίνδος παράγεται σε άριστες συνθήκες, σύμφωνα με τις πιο αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές, εκτρέφεται σε ορεινή φάρμα που αναγράφεται πάνω στην συσκευασία και καταναλώνει 100% φυτικές τροφές, στοιχεία που πέρα από νοστιμιά, προσφέρουν στα συγκεκριμένα κοτόπουλα την αυθεντική γεύση του ορεινού. Μην ξεχνάς, άλλωστε, ότι ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ είναι πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο στη βελτίωση της ευζωίας και της προστασίας των κοτόπουλων κατά την εκτροφή τους.

Σήμερα δε, είμαι μεταξύ άλλων σε θέση να ξέρω επίσης πως κάθε προϊόν ΠΙΝΔΟΣ βρίσκεται σε συσκευασία με προστατευτική ατμόσφαιρα που το προφυλάσσει και το διατηρεί φρέσκο για περισσότερες ημέρες. Έτσι, λοιπόν, νιώθω 3πλή σιγουριά διότι έχω και νοστιμιά, αλλά και φρεσκάδα και ασφάλεια, κάθε φορά.

Δύο συνταγές γεμάτες νοστιμιά, φρεσκάδα γεύση και φυσικά ασφάλεια

Σίγουρα, λοιπόν, θα έχεις τη δική σου οικογενειακή συνταγή για κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες. Εμείς όμως, θα σου προτείνουμε ακόμη δύο απλές αλλά απίστευτα απολαυστικές συνταγές που θα γεμίσουν το σπίτι με όμορφες μυρωδιές.\

Κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες, πορτοκάλι και δεντρολίβανο: Για την πρώτη συνταγή -την οποία και βρήκα στην ιστοσελίδα της ΠΙΝΔΟΣ ανάμεσα σε πολλές ακόμη συνταγές με κοτόπουλο- θα χρειαστεί να πάρεις και να κάνεις ό,τι περιλαμβάνει η λίστα που ακολουθεί.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 ολόκληρο νωπό συσκευασμένο κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ
  • 800 γρ. πατάτες
  • 1 πορτοκάλι
  • 200 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1-2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Η εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το βράζουμε με τρία φλιτζάνια νερό και λίγο αλάτι για 30 λεπτά. Κρατάμε δύο φλιτζάνια από το ζωμό. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις πατάτες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πλένουμε πολύ καλά το πορτοκάλι, το κόβουμε στη μέση και κάθε μισό με τη σειρά του, σε λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε το κρασί με τη μουστάρδα και το μέλι και 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο. Σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος ή ταψί, βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τις πατάτες, το πορτοκάλι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, λίγο δεντρολίβανο και 2 φλιτζάνια από το ζωμό στον οποίο έβρασε το κοτόπουλο. Περιχύνουμε το φαγητό με το μείγμα του κρασιού με τη μουστάρδα και το μέλι, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 40 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.

Η δική μου απλή οικογενειακή συνταγή: Όσο για τη δική μου συνταγή με κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ στον φούρνο, οφείλω να παραδεχθώ πως είναι απλή, αλλά πραγματικά νόστιμη. Ρίξε μια ματιά παρακάτω, λοιπόν.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 ολόκληρο νωπό συσκευασμένο κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • Ένα τέταρτο της κούπας λάδι
  • Ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 800 γρ. πατάτες

Η εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό ενός λεμονιού, ένα τέταρτο της κούπας λάδι, δύο κουταλιές της σούπας μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με το κοτόπουλο. Αλείφουμε καλά το κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ και τις πατάτες με το μείγμα μας και προσθέτουμε στο ταψί λίγο νεράκι. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 200ο C για μία περίπου ώρα.

pindos kotopoulo3

Τόσο απλά μπορείς να ετοιμάσεις το πιο νόστιμο κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο και να δημιουργήσεις τις δικές σου all time classic αναμνήσεις! Και όχι μόνο αυτό... μπορείς παράλληλα να κάνεις και το καλό μια και ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων Η ΠΙΝΔΟΣ διαθέτει μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της νέας σειράς νωπών συσκευασμένων κοτόπουλων στο σωματείο ΕΛΠΙΔΑ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved