Κέικ μήλου με κανέλα - Yummy in my tummy

Μπορεί το μήλο να είναι ένα χειμωνιάτικο φρούτο όμως όταν ψηθεί του πάει «γάντι» μια μπάλα παγωτό βανίλια, συμφωνείτε;

Υπάρχουν άπειρες συνταγές για να φτιάξει κανείς κέικ μήλου. Όμως υπάρχει μία συνταγή που αποθεώνει τη γεύση τους, κάνοντας μάλιστα το κέικ να μοιάζει περισσότερο με μηλόπιτα παρά με ένα απλό κλασσικό μαμαδίστικο κεκάκι.

Είναι γνωστό πόσο ταιριάζει το μήλο με την κανέλα και είναι εξίσου γνωστό πόσο ταιριάζουν αυτά τα δύο με ένα απλό ζαχαρένιο γλάσο ή τώρα που είναι καλοκαίρι με παγωτό βανίλια. Και μόνο που το αναφέρουμε μας τρέχουν τα σάλια.

Παρακάτω θα βρείτε την ΑΠΟΛΥΤΗ συνταγή για να φτιάξετε κέικ μήλου. Δοκιμασμένη, επιτυχημένη και έχοντας λάβει διθυραμβικά σχόλια από τους φίλους μας.

Πριν το φτιάξετε αξίζει να γνωρίζετε ότι:

  • Αυτό το κέικ μήλου είναι πανεύκολο. Θα χρειαστείτε μόνο ένα μπολ, ένα κουτάλι και τίποτε άλλο.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ποικιλία μήλων θέλετε εσείς.
  • Θα πρέπει να ανακατέψετε τα υγρά υλικά μαζί και τα στερεα υλικά μαζί και έπειτα να τα ενώσετε ανακατεύοντας ελαφρώς. Προσοχή... δεν χρειάζεται ΠΟΛΥ ανακάτεμα.
  • Για να φτιάξετε το crumble θα πρέπει να ανακατέψετε τη ζάχαρη με την κανέλα και έπειτα να τα ενώσετε με το βούτυρο. Αυτό το μείγμα θα το πασπαλίσετε πάνω από το κέικ σας.
  • Ψήστε μέχρι να γίνει χρυσό το χρώμα του.
  • Τελευταία πινελιά; Μια μπάλα παγωτό ή γλάσο ζάχαρης που θα φτιάξετε.

Υλικά για το κέικ μήλου:

  • 210 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.τ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
  • 150 γραμμ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 βανίλια
  • 120 ml ηλιέλαιο
  • 120 ml γιαούρτι

Υλικά για το crumble:

  • 50 γραμμ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.τ.γ κανέλα
  • 1 κ.τ.σ λιωμένο βούτυρο

Υλικά για το γαρνίρισμα:

  • Παγωτό βανίλια ή γλάσο που θα φτιάξετε με 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και 2 κ.τ.σ γάλα.

Πώς θα το φτιάξετε:

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω θα ανακατέψετε όλα τα υγρά υλικά μαζί.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα στερεα υλικά και ρίξτε τα μέσα στα υγρά. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσοχή μην τα παρά ανακατέψετε.

Περάστε ένα ταψί πολύ καλά με βούτυρο για να μην σας κολλήσει. Ρίξτε το μείγμα και πασπαλίστε με το crumble.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαιράκι σας.

Μόλις είναι έτοιμο σερβίρετε με το παγωτό σας ή το γλάσο σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved