Άκης Πετρετζίκης: Καλοκαιρινή συνταγή για παέγια με θαλασσινά

Η θάλασσα στο πιάτο σας με μία υπέροχη συνταγή.

Άκης Πετρετζίκης: Καλοκαιρινή συνταγή για παέγια με θαλασσινά

Ο Ιούλιος είναι μία ανάσα μακριά και τι καλύτερο από ένα πιάτο που μοσχοβολάει θάλασσα. Η σημερινή μας συνταγή είναι εμπνευσμένη από το καλοκαιράκι. Ο Άκης Πετρεζίκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε λαχταριστή παέγια με θαλασσινά, ένα φαγητό νόστιμο, θρεπτικό και άκρως εντυπωσιακό.

Υλικά:


  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 γρ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • 50 γρ. ούζο
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 600 γρ. νερό
  • 500 γρ. τσιπούρα
  • 500 γρ. γαρίδες, Νο1
  • 1 κιλό μύδια, με κέλυφος, καθαρισμένα
  • 150 γρ. ντοματίνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανό


Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved