Συνταγή για υπέροχη τάρτα α λα Ελληνικά!

Είναι σίγουρα από τις πιο νόστιμες καλοκαιρινές τάρτες που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Συνταγή για υπέροχη τάρτα α λα Ελληνικά!

Ιδανική για τον μπουφέ του πάρτι σας αλλά και για τα οικογενειακά σας τραπέζια! Σίγουρα τα πιτσιρίκια σας θα ξετρελαθούν με την γεύση! Δοκιμάστε την!

ΥΛΙΚΑ
Για τη Βάση
2 φλιτζάνια / 250γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125γρ.βούτυρο, μαλακό
1 αυγό
2-3 κουταλιές κρύο νερό ή γάλα
1 κουταλάκι κουρκουμά
2 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
Για τη γέμιση
3 μέτριες πατάτες, κομμένες φέτες
2 μέτριες μελιτζάνες, φλάσκες, κομμένες ροδέλες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα φετάκια
3 μέτριες χρωματιστές πιπεριές, κομμένες λωρίδες
⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
150γρ. τρίμματα φέτας ή 1 πακετάκι χαλούμι, τριμμένο σε χονδρό τρίφτη
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κουταλιά ψιλοκομμένος βασιλικός
Για την επικάλυψη
200γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάση τάρτας για ένα ταψάκι διαμέτρου 28-30 εκατ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τον κουρκουμά. Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας, το τρίβουμε με το αλεύρι, μέχρις ότου σχηματιστούν χονδρά ψίχουλα. Προσθέτουμε το αυγό, το κεφαλοτύρι και 2-3 κουταλιές νερό ή γάλα και ζυμώνουμε ελαφρά ή μάλλον πιέζουμε τη ζύμη, για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τυλίγουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Πλένουμε, καθαρίζουμε, κόβουμε σε φέτες ή λωρίδες τα λαχανικά και τα αλατίζουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και πρώτα μισο-τηγανίζουμε τις πατάτες, μετά τις μελιτζάνες και τέλος τα κρεμμύδια με τις πιπεριές. Τα τοποθετούμε όλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίσει το λάδι και να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το βασιλικό.

Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο αλευρωμένες ελαφρά λαδόκολλες και ανοίγουμε ένα χονδρό φύλλο στις διαστάσεις του ταψιού μας. Αφαιρούμε την επάνω λαδόκολλα, φέρνουμε το ταψί κοντά μας, πιάνουμε την άλλη από κάτω με ανοιχτή την παλάμη μας και την αναποδογυρίζουμε μέσα στο ταψί. Σπρώχνουμε με τα δάχτυλά μας τη ζύμη να καθίσει καλά στο ταψί και κόβουμε, ό τι περισσεύει. Αρχίζουμε να γεμίζουμε την τάρτα: πρώτα βάζουμε τις πατάτες και από πάνω σκορπίζουμε το μισό τυρί και καλύπτουμε με τις μελιτζάνες. Συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και ρίχνουμε όσο θέλουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αρωματικά χόρτα και το υπόλοιπο τυρί. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, συνεχίζοντας το χτύπημα, έως ότου τα υλικά γίνουν μια πηχτή κρέμα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Καλύπτουμε με αυτή την κρέμα την τάρτα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε την τάρτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180° C/350° F για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της και ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του ταψιού.
Πηγή: helengrblog

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved