Πανεύκολο παγωτό βανίλια με κομμάτια φρούτων και τρία μόλις υλικά (vid)

Αξιοποιήστε τα φρούτα του καλοκαιριού και προσθέστε τα στο σπιτικό παγωτό.

Πανεύκολο παγωτό βανίλια με κομμάτια φρούτων και τρία μόλις υλικά (vid)

Το σπιτικό παγωτό είναι η ιδανικότερη λύση για τα παιδιά το καλοκαίρι, ειδικά όταν σας ζητούν καθημερινά να φάνε έστω κι ένα μικρό.

Το παγωτό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας λόγω του γάλακτος που είναι το βασικό του συστατικό. Επίσης είναι καλή πηγή ασβεστίου, απαραίτητου στοιχείου για το χτίσιμο δυνατών οστών.

Ακόμη περιέχει υδατάνθρακες με τη μορφή της λακτόζης του γάλακτος και της ζάχαρης. Ωστόσο, είναι πλούσιο και σε λιπαρά λόγω του γάλακτος, των αυγών και της κρέμας γάλακτος που μπορεί να περιέχει, και το γεγονός αυτό αυξάνει τη θερμιδική του αξία. Επιπρόσθετα, παρέχει σημαντικές ποσότητες φωσφόρου, μαγνησίου, καλίου και βιταμίνες, όπως η Α και D. Αν το παγωτό περιέχει κομμάτια φρούτων και ξηρών καρπών, τότε μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία θρεπτικών συστατικών, αλλά και περισσότερες θερμίδες.

Όπως επισημαίνει η διατροφολόγος Ευσταθία Παπαδά, η μερίδα για το παγωτό ορίζεται ως ½ φλιτζάνι και περιέχει περίπου κατά μέσο όρο το λιγότερο 250 θερμίδες, το οποίο εξαρτάται από τη σύσταση του παγωτού. Αν λοιπόν τα παιδιά συνηθίζουν να τρώνε καθημερινά παγωτό, επιπλέον της απαιτούμενης ενέργειας που χρειάζονται, εύκολα μπορούν να αυξήσουν το βάρος τους κατά περίπου 1 κιλό το μήνα!

Έτσι, θα πρέπει να μάθετε στα παιδιά να τρώνε παγωτό 1-2 φορές την εβδομάδα και να μην το ζητούν καθημερινά.

Μια άλλη εναλλακτική είναι να φτιάξετε σπιτικό παγωτό προσθέτοντας κομμάτια από καλοκαιρινά φρούτα, όπως ροδάκινα, κεράσια, φράουλες, πεπόνι, και την κλασική μπανάνα φυσικά.

Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε κλασικό παγωτό βανίλια με κομμάτια φρούτων.

Υλικά

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτο
  • ½ φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα
  • 2 φλυτζάνια φρούτα σε μικρά κομμάτια και χωρίς υγρά

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πόσο εύκολο είναι στην Παρασκευή του αυτό το παγωτό και μάλιστα χωρίς παγωτομηχανή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved