
Άκης Πετρετζίκης: Αυτή είναι η συνταγή του για τέλεια γαλατόπιτα
Συνταγή για ένα παραδοσιακό γλύκισμα που λατρεύουμε.

Η γαλατόπιτα είναι ένα αγαπημένο και παραδοσιακό γλυκό, ανάλαφρο, ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τη δική του συνταγή και μοιράζεται μαζί μας όλα εκείνα τα μυστικά που θα εγγυηθούν ένα τέλειο αποτέλεσμα.
Υλικά:
1.120 γρ. γάλα
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
90 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
30 γρ. κορν φλάουρ
3 αβγά, μεσαία
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
90 γρ. βούτυρο
Για την επικάλυψη
2 κ.σ. νερό
αβγό
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. κανέλα
φύλλα δυόσμου
Διαβάστε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.