Άκης Πετρετζίκης: Λαχταριστή συνταγή για γλυκόξινες χοιρινές μπριζόλες
Γλυκόξινες χοιρινές μπριζολες στο φούρνο: Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς να τις φτιάξουμε πεντανόστιμες.
Οι μπριζόλες είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων και για σήμερα έχουμε μία ιδιαίτερη συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε λαχταριστές γλυκόξινες μπριζόλες στο φούρνο εύκολα και γρήγορα.
Υλικά:
Για τις μπριζόλες:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
2 κλ. δεντρολίβανο
1 κ.σ. θυμάρι
2 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
70 γρ. ξίδι βαλσάμικο, με ρόδι
4 μπριζόλες χοιρινές, καρέ
Για το ταμπουλέ:
100 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
200 γρ. πλιγούρι, βρασμένο
20 γρ. δυόσμο
1 ρόδι, τους σπόρους
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 αγγούρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
θυμάρι
Διαβάστε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com