Είκοσι τέσσερα πανεύκολα γλυκά για παιδιά έτοιμα σε λίγα λεπτά (vid)

Ιδανικά ακόμα και για πάρτι ή κεράσματα σε φίλους.

Είκοσι τέσσερα πανεύκολα γλυκά για παιδιά έτοιμα σε λίγα λεπτά (vid)

Μπορεί να αποφεύγετε τα πολλά γλυκά για λόγους ηγείας και διατροφής όμως σίγουρα υπάρχουν στιγμές που θα θέλατε να είχατε στο ντουλάπι της κουζίνας ή στο ψυγείο μια σοκολατένια λιχουδιά.

Γι΄αυτές λοιπόν τις στιγμές αλλά και για εκείνες που το παιδί σας θέλει ένα γλυκό να φάει, δεν έχετε παρά να φτιάξετε μια από τις 24 συνταγές που θα δείτε στο βίντεο.

Είναι πραγματικά τόσο εύκολες που δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου (στις περισσότερες τουλάχιστον) να τις ετοιμάσετε και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο. Αν ανησυχείτε για τις θερμίδες προτιμήστε μαύρη σοκολάτα και μην προσθέτετε έξτρα ζάχαρη.



Οσον αφορά στα παιδιά:

Οι σπιτικές συνταγές είναι καλύτερη επιλογή σε σχέση με τα γλυκά του εμπορίου, καθώς γνωρίζετε την ακριβή σύστασή τους ενώ έχετε τη δυνατότητα να τροποποιήσετε μία συνταγή καθιστώντας την πιο υγιεινή. Σύμφωνα με την διατροφολόγο Ευσταθία Παπαδά, το παιδί μπορεί να καταναλώνει γλυκά περίπου 1-2 φορές την εβδομάδα . Αν θέλει να δοκιμάσει δύο διαφορετικά γλυκά, εξηγείστε του ότι είναι καλύτερα να φάει ένα μικρό κομμάτι και από τα δύο αλλά όχι δύο κανονικές μερίδες.

Αν θέλετε να γνωρίζετε πόσο ζάχαρη καταναλώνει το παιδί σας ( αλλά και όλη η οικογένεια), ξεκινήστε να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων.

Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι παρακολουθώντας την κατανάλωση τροφίμων είναι πιθανότερο να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές (apps) που μπορούν να μας βοηθήσουν να καταγράφουμε τη διατροφική πρόσληψη των παιδιών συμπεριλαμβανομένης και της ζάχαρης, έτσι ώστε να βελτιώσουμε τη διατροφή τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved