Συνταγή για σπιτική κρέμα καραμελέ!

Τώρα που καλοκαίριασε τα δροσερά γλυκάκια έχουν την τιμητική τους.

Ένα εύκολο, δροσερό και νόστιμο γλυκό που άνετα αντικαθιστά το παγωτό είναι η κρέμα καραμελέ. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά!

ΥΛΙΚΑ
- 2 αυγά
- 4 κρόκους αυγών
- 180 γρ. ζάχαρη
- ½ λίτρο γάλα
- 1 βανίλια
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- Σιρόπι καραμέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα, χωρίς να βράσει και προσθέτουμε τη βανίλια. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια μας και ρίχνουμε μέσα λίγο σιρόπι καραμέλας. Σε μια λεκάνη χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Το μοιράζουμε στα φορμάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λίγο ζεστό νερό. Ψήνουμε τις κρέμες μας σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Αφού κρυώσουν λίγο, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved