Συνταγή για παραδοσιακές γλυκές λαμπρόπιτες

Παραδοσιακές πασχαλινά γλυκά τυροπιτάκια!

Συνταγή για παραδοσιακές γλυκές λαμπρόπιτες

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι, σκληρό
480 ml γάλα, χλιαρό
250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
9 γρ. μαγιά, ξερή
2 κρόκους αυγού, αραιωμένους με γάλα για το άλειμμα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Σουσάμι, για το πασπάλισμα
Παπαρουνόσπορο, για το πασπάλισμα
Μέλι, για το σερβίρισμα

Για τη γέμιση:

600 γρ. γλυκιά μυζήθρα, τριμμένη
100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
4 κ.σ. γάλα
2 αυγά, μέτρια
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 πρέζα αλάτι

Δείτε τη διαδικασία στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved