Λαχταριστό μοσχαράκι λεμονάτο για το κυριακάτικο τραπέζι

#tsoulotip: Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια ίδιου μεγέθους ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα και σωστά. 

Λαχταριστό μοσχαράκι λεμονάτο για το κυριακάτικο τραπέζι

Υλικά

1500 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
900 ml μοσχαρίσιο ζωμό
120 ml χυμό λεμονιού
100 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
2 σκ. σκόρδο, ολόκληρες
2 φύλλα δάφνης
1 πράσο, χοντροκομμένο
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
Αλάτι
Πιπέρι

Για το δέσιμο της σάλτσας:

30 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
25 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved