Νόστιμος και λαχταριστός σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι

#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς ο χαλβάς για να τον ξεφορμάρουμε.

ΥΛΙΚΑ

Για το χαλβά:

  • 380 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 250 ml ηλιέλαιο
  • 50 γρ. φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο
  • 2 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο

Για το σιρόπι:

  • 300 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1 lt νερό

Για το σερβίρισμα:

  • Ξύσμα πορτοκαλιού

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved