Πεντανόστιμα μαμαδίστικα γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα

Μια παραδοσιακή συνταγή επηρεασμένη από τα όμορφα νησιά των Κυκλάδων!

Πεντανόστιμα μαμαδίστικα γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα

#tsoulotip: Αν θέλουμε τα γιουβαρλάκια να είναι πιο ελαφριά, μπορούμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι.

ΥΛΙΚΑ
Για τα γιουβαρλάκια:

  • 800 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
  • 300 γρ. ρύζι, νυχάκι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 κρόκους, medium
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 140 ml κόκκινο κρασί
  • 300 γρ. χυμό ντομάτας
  • 200 ml νερό, χλιαρό
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved