Πεντανόστιμα μαμαδίστικα γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα
Μια παραδοσιακή συνταγή επηρεασμένη από τα όμορφα νησιά των Κυκλάδων!

#tsoulotip: Αν θέλουμε τα γιουβαρλάκια να είναι πιο ελαφριά, μπορούμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι.
ΥΛΙΚΑ
Για τα γιουβαρλάκια:
- 800 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
- 300 γρ. ρύζι, νυχάκι
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
- ½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 κρόκους, medium
- 60 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 140 ml κόκκινο κρασί
- 300 γρ. χυμό ντομάτας
- 200 ml νερό, χλιαρό
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com