Αφράτη τούρτα με καφέ και φουντούκια

Σοκολατένια τούρτα με άρωμα καφέ που θα σας λύσει τα χέρια.

#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει καλά το κέικ πριν απλώσουμε την επικάλυψη.

ΥΛΙΚΑ


Για τα κέικ:

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

280 γρ. ζάχαρη, καστανή

220 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

3 αυγά, large

360 ml γάλα, πλήρες

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.σ. καφέ φίλτρου, σε σκόνη

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

¼ κ.γ. αλάτι

Για την επικάλυψη:

500 γρ. ζάχαρη άχνη

290 γρ. σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού

230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

3-4 κ.σ. γάλα, πλήρες

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα:

80 γρ. φουντούκια, θρυμματισμένα

Διαβάστε τη διαδικασία στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved