Cannoli - Συνταγή για το παραδοσιακό γλυκό της Ιταλίας

Κλασική συνταγή του ιταλικού νότου. Θα την λατρέψετε σίγουρα!

Cannoli - Συνταγή για το παραδοσιακό γλυκό της Ιταλίας

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ + extra για το άνοιγμα της ζύμης
2 αυγά, medium
1 κρόκο αυγού
25 ml ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για την κρέμα:

250 ml γάλα, πλήρες
25 γρ. κορν φλάουερ
2 κρόκους
50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
25 γρ. βούτυρο, παγωμένο
200 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης (για τη σαντιγί)

Για το σερβίρισμα:

Φιστίκια Αιγίνης, θρυμματισμένα

Δείτε τη διαδικασία στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved