Συνταγή για σπανακοπιτάκια της… γιαγιάς!

Μια υπέροχη συνταγή ιδανική για το παιδικό σας πάρτι είναι τα σπανακοπιτάκια στο τηγάνι.

Συνταγή για σπανακοπιτάκια της… γιαγιάς!

Συνήθως τα παιδιά δεν δοκιμάζουν εύκολα ότι έχει μέσα «πρασινάδα» αλλά τα πιτάκια τόσο από όψη, γεύση όσο και από μυρωδιά θα τα συναρπάσουν. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή.

- Ένα πακέτο χωριάτικο φύλλο
- ¾ κιλού φέτα
- 3 αυγά
- 2 κιλά σπανάκι φρέσκο
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο
- 4-5 κλαράκια άνηθο, ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά κόβουμε τα φύλλα μας σε μικρά ορθογώνια τόσο ώστε να μπορούμε να τα τυλίξουμε. Σε μια μεγάλη λεκάνη ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα, τη φέτα σε μικρά κομματάκια, το λάδακι και το αλάτι με το πιπέρι. Ανακατεύουμε πού καλά ώστε τα ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί στο τηγάνι και με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε τα φυλλαράκι. Τα κλείνουμε άτακτα και τηγανίζουμε έως ότου πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved