Χριστουγεννιάτικο Gingerbread κέικ - Αρωματικό και πανεύκολο

Αυτό το κέικ, θα το λατρέψετε.

Χριστουγεννιάτικο Gingerbread κέικ - Αρωματικό και πανεύκολο

#tsoulotip: Όταν ρίξουμε το νερό με τη μελάσα στο μείγμα με τα αυγά, δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό για να μην κόψει το τελευταίο.

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 320 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά, large
  • 325 γρ. μελάσα
  • 335 ml ζεστό νερό
  • 330 ml κρέμα γάλακτος, για τη σαντιγί

Δείτε τη διαδικασία στο giorgorstsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved