Ψωμάκια στον ατμό(bao buns) - Δείτε πώς θα τα φτιάξετε
#tsoulotip: Δεν πρέπει να βράζει πάρα πολύ το νερό όταν μαγειρεύουμε τα ψωμάκια, για να μην ξεραθούν.
ΥΛΙΚΑ
Για τα ψωμάκια:
- 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1½ κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1 κ.γ. μαγιά, ξερή
- 50 ml. γάλα, πλήρες
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο + έξτρα για το άλειμμα της ζύμης
- ½ κ.γ. αλάτι
- 200 ml νερό, χλιαρό
Για τη γέμιση:
- 440 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες λεπτές κάθετες φέτες
- ½ κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 ml. soy sauce
- Ηλιέλαιο
- Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Σουσάμι
- ½ αγγούρι, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
- ½ καρότο, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
- ¼ μάτσο κόλιανδρου, ψιλοκομμένο
Δείτε τη διαδικασία στο giorgostsoulis.com