Γιορτές του Δεκεμβρίου - Γλυκά για να κεράσετε τους φίλους των παιδιών στο σχολείο

Πολλοί είναι εκείνοι που γιορτάζουν μέσα στον Δεκέμβρη!

Γιορτές του Δεκεμβρίου - Γλυκά για να κεράσετε τους φίλους των παιδιών στο σχολείο

Η Βαρβάρα, ο Σεραφείμ, ο Σάββας, η Σαββούλα, ο Νίκος, η Νικολέτα, ο Σπύρος, η Σπυριδούλα, η Άννα, ο Στράτος, η Λουκία, ο Λευτέρης, η Ελευθερία και άλλοι πολλοί έχουν την τιμητική τους μέσα στον Δεκέμβριο.

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των γιορτών και πολλά παιδιά πριν κλείσουν τα σχολεία κερνάνε τους φίλους τους με αφορμή την ονομαστική τους γιορτή. Εντάξει, ίσως κάποια παιδιά να έχουν και τα γενέθλιά τους μέσα στον Δεκέμβρη.

Αν λοιπόν θέλετε να φτιάξετε μόνες σας τα γλυκάκια του παιδιού σας, σας έχουμε όμορφες και εντυπωσιακές ιδέες. Γλυκά που μπορούν να φτιάξουν όχι μόνο οι μαμάδες που «πιάνουν» τα χεράκια τους, αλλά και μαμάδες που θα επιχειρήσουν για πρώτη φορά να φτιάξουν μόνες τους τα κεράσματα που θα στείλουν στο σχολείο.

Αρχικά θα σας δώσουμε τη βασική συνταγή για να φτιάξετε νόστιμα cup cakes και συνταγή για να φτιάξετε βουτυρόκρεμα που θα σας βοηθήσει να διακοσμήσετε τα γλυκά σας.

Τόσο τα κεκάκια όσο και τη βουτυρόκρεμα, μπορείτε να τα χρωματίσετε χρησιμοποιώντας χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Συνταγή για cupcakes πορτοκαλιού:

500 γρμ φαρίνα
250 γρμ μαργαρίνη
2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
4 αβγά
200 ml γάλα
60 ml χυμό πορτοκάλι
1 βανίλια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
προαιρετικά: δάκρυα σοκολάτας

Εκτέλεση:

Χτυπήστε τη μαργαρίνη καλά και ρίξτε σιγά σιγά τη ζάχαρη. Αφού αφρατέψει αρκετά, ρίξτε τμηματικά τα αβγά. Συνεχίστε το χτύπημα για περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε τη βανίλια και το ξύσμα. Έπειτα προσθέστε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι. Τέλος προσθέστε το χυμό πορτοκάλι. Αφού αναμειχθεί καλά η ζύμη σας, μπορείτε να ρίξετε τα δάκρυα σοκολάτας ή το χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλετε να χρωματίσετε τα κεκάκια σας.
Γεμίστε τα φορμάκια για τα cupcakes και ψήστε.

Συνταγή για να φτιάξετε τη βουτυρόκρεμα για τη διακόσμηση

1 πακέτο βούτυρο
1 πακέτο ζάχαρη άχνη
2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Αφήστε το βούτυρο εκτός ψυγείου ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπήστε πολύ καλά με το μίξερ (τουλάχιστον 15 λεπτά χτύπημα). Μόλις το βούτυρο αφρατέψει, ρίξτε τη βανίλια και σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη που θα έχετε κοσκινίσει πριν. Τέλος ρίξτε τις κουταλιές με την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το χτύπημα. Μόλις δείτε ότι το μείγμα σας μοιάζει με σαντιγί και στέκεται στο μπολ, η βουτυρόκρεμά σας είναι έτοιμη. Αν θέλετε να τη χρωματίσετε τη στιγμή που ρίχνετε την κρέμα γάλακτος ρίξτε και μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί σχέδια για να διακοσμήσετε τα κεκάκια σας και μερικές ακόμη ιδέες για να φτιάξετε cakepops, άλλα εύκολα γλυκίσματα και γλειφιτζούρια σοκολάτας:

πηγή κεντρικής φωτογραφίας: justataste.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved