Συνταγή για παραδοσιακό ραβανί

Το πιο μυρωδάτο και αφράτο γλυκό που έχετε δοκιμάσει!

Συνταγή για παραδοσιακό ραβανί

ΥΛΙΚΑ

Για το ραβανί:

  • 340 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 180 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 4 αυγά, medium
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 500 γρ. βούτυρο

Για το σιρόπι:

  • 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 lt νερό

Για το σερβίρισμα:

  • Παγωτό καϊμάκι
  • Φρέσκο δυόσμο

Δείτε τη διαδικασία στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved