Τρεις ιδέες για σπιτικά ροφήματα και πώς να τα συνδυάσετε με οικογενειακές συνήθειες

Μπορεί το φετινό φθινόπωρο να θύμιζε μέχρι προσφάτως… καλοκαίρι, ωστόσο, ο Νοέμβρης ήρθε και μαζί του έφερε τα πρώτα κρύα και τις πρώτες βροχές. 

Τρεις ιδέες για σπιτικά ροφήματα και πώς να τα συνδυάσετε με οικογενειακές συνήθειες

Αυτό σημαίνει πως στο εξής θα περνάμε περισσότερες ώρες εντός παρά εκτός. Πώς μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, τις στιγμές μας στο σπίτι περισσότερο απολαυστικές, διασκεδαστικές και ποιοτικές, τόσο για εμάς όσο και για τα μικρά μας; Μία εξαιρετική ιδέα που ταιριάζει απολύτως με την εποχή, είναι να το δημιουργήσουμε νέες, οικογενειακές συνήθειες με «πρωταγωνιστές» ζεστά και απολαυστικά ροφήματα.

Αν χρειάζεσαι έμπνευση, παρακάτω θα βρεις μερικές αγαπημένες μας συνταγές και προτάσεις για να δημιουργήσεις τις δικές σου ζεστές, σπιτικές ιστορίες, τα δικά σου φθινοπωρινά και αγνά Homemade Stories!

Να θυμάσαι απλώς πως το «μυστικό» για να στεφθεί με επιτυχία η κάθε σου προσπάθεια είναι να βασιστείς σε αγνά και ποιοτικά υλικά, σε απλές συνταγές που αγαπάς από παιδί, σε μυρωδιές που σου θυμίζουν τη ζεστασιά του σπιτιού σου: Από το βούτυρο μέχρι την κανέλα και από το καβουρδισμένο αμύγδαλο μέχρι το λεμόνι και το τζίντζερ!

allatini mpiskota 2

Bedtime stories με γεύση και άρωμα κανέλας!

Κακά τα ψέματα. Τις καθημερινές, οι περισσότερες οικογένειες σήμερα -πόσω μάλλον εκείνες στις οποίες και οι δύο γονείς εργάζονται- καταφέρνουν να βρίσκονται στο σπίτι αργά το απόγευμα ή το βράδυ. Αυτός είναι ο λόγος που αξίζει να επενδύσετε στις ώρες που είστε όλοι μαζί στο σπίτι για να έρθετε κοντά.

Αφήστε στην άκρη τα tablet και τα «έξυπνα» τηλέφωνα, ξεχάστε για λίγο το άγχος του γραφείου και φροντίστε να δημιουργήσετε μία ζεστή και ουσιαστική συνήθεια λίγο πριν τον ύπνο.
Ετοιμάστε ένα ζεστό ρόφημα με κανέλα και κράνμπερι, βάλτε σε ένα πιατάκι τα αγαπημένα σας μπισκότα κανέλας, κλείστε την τηλεόραση και δοκιμάστε να ξεφυλλίσετε μαζί με τα παιδιά, οικογενειακά άλμπουμ. Μοιραστείτε μαζί τους ιστορίες από τότε που βρισκόσασταν στην ηλικία τους, μιλήστε τους για τη γιαγιά και τον παππού ή θυμίστε τους περιστατικά από τότε που ήταν ακόμη πολύ μικρά. Θα γελάσετε και θα έρθετε κοντά!

Για να ετοιμάσεις τη ζεστή συνταγή μας θα χρειαστείς τα εξής: Δύο πορτοκάλια κομμένα σε φέτες, τρία στικ κανέλας, ένα φλιτζ. κράνμπερι, τρία κ.γ. γαρύφαλλο και δύο κ.γ. μοσχοκάρυδο. Πώς θα την ετοιμάσεις; Αρκεί απλώς να τοποθετήσεις τα υλικά σε μία κατσαρόλα με νερό και να τα αφήσεις να σιγοβράσουν!

Με καλή διάθεση και τα Αλλατίνη Goody Μπισκότα Κανέλας δίπλα σου, τίποτε δεν μπορεί να πάει λάθος!

Σαββατοκύριακα που γεμίζουν το σπίτι γλυκές μυρωδιές

Εδώ στο γραφείο, οι περισσότερες συμφωνούμε ότι τα Σαββατοκύριακα αξίζει να καταβάλλουμε εκείνη την επιπλέον προσπάθεια, ώστε να δημιουργούμε μαζί με τα παιδιά μας υπέροχα Homemade Stories. Τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, τώρα που η θερμοκρασία έπεσε από το να ετοιμάσουμε νόστιμα ροφήματα μαζί τους;

Ζήτησε από τα παιδιά να συμμετέχουν στην ετοιμασία και δες τη χαρά τους την ώρα που απολαμβάνουν το ρόφημα που ετοίμασαν με τα χεράκια μας. Στα δικά μας «must» για τα φθινοπωρινά Σαββατοκύριακα περιλαμβάνεται ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας με γάλα αμυγδάλου και κομμάτια από μπισκότα με καβουρδισμένο αμύγδαλο!

Για να το ετοιμάσεις, θα χρειαστεί απλώς να αντικαταστήσεις το γάλα στην αγαπημένη σου συνταγή για ζεστή σοκολάτα με γάλα αμυγδάλου και να επικαλύψεις τις κούπες στις οποίες θα τη σερβίρεις με λίγη σαντιγί και κομματάκια από Αλλατίνη Goody Μπισκότα Καβουρδισμένο Αμύγδαλο!

allatini mpiskota 3

Απογεύματα γεμάτα ζεστασιά και χαλάρωση

Τέλος, μία εξαιρετική συνήθεια που αξίζει να αποκτήσεις με την οικογένειά σου είναι εκείνη των θεματικών απογευμάτων. Ένα απόγευμα μες στην εβδομάδα, όταν καταφέρετε να επιστρέψετε λίγο νωρίτερα από το γραφείο και τα παιδιά δεν έχουν πολλές υποχρεώσεις, δοκιμάστε να χαλαρώσετε οργανώνοντας μία θεματική βραδιά και παρακολουθώντας κάποια οικογενειακή ταινία με τους αγαπημένους παιδικούς ήρωες ή ηθοποιούς των παιδιών.

Είναι σημαντικό να μεριμνήσετε ούτως ώστε να τηρήσετε την εν λόγω συνήθεια. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να φροντίσετε να οργανώνετε τις υποχρεώσεις σας ώστε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να είστε άνετοι να απολαμβάνετε τη θεματική σας βραδιά! Κάθε εβδομάδα θα περιλαμβάνει άλλο θέμα και διαφορετική ταινία, ωστόσο, το ρόφημα το οποίο θα συνοδεύει τις ζεστές σας βραδιές θα είναι το ίδιο: Το ρόφημα με μήλο και γλυκιά κολοκύθα και τα αγαπημένα σας μπισκότα βουτύρου ή εκείνα με το λεμόνι και το τζίντζερ που λατρεύετε -διότι ζεστό ρόφημα δίχως συνοδευτικά μπισκότα… δεν γίνεται.

Για να το ετοιμάσεις, θα χρειαστεί δύο φλιτζ. χυμό μήλου, 1/2 φλιτζ. κολοκύθα, τρία με τέσσερα στικ κανέλας, ένα κ.σ. γαρίφαλο, μία κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας, 1/2 μήλο ή αποξηραμένες φέτες μήλου. Πώς θα το ετοιμάσεις; Θα τοποθετήσεις τα υλικά σε μία μικρή κατσαρόλα και θα τα ανακατεύσεις. Στη συνέχεια, θα τα αφήσεις να πάρουν μία βράση και αμέσως μετά θα μειώσεις τη θερμοκρασία.

allatini 3



Όποιο ρόφημα και αν προτιμήσετε για να δημιουργήσετε τα δικά σας Homemade Stories και με όποιον τρόπο και αν επιθυμείτε να απολαμβάνετε τον ελεύθερο χρόνο σας με την οικογένειά σας, να θυμάστε πως το «μυστικό» για να στεφθεί με επιτυχία η κάθε συνταγή βρίσκεται στα αγνά υλικά που περιλαμβάνει και εκείνες τις γεύσεις και τις μυρωδιές που όσα χρόνια και αν περάσουν, θα θυμίζουν πάντα σπίτι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved