#tsoulotip: Πρέπει να έχει πυρώσει καλά το ταψί πριν τοποθετήσουμε τη ζύμη επάνω.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μαγιά, ξερή
- 150 ml νερό, χλιαρό
- 1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- ½ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- 200 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
- 200 γρ. κιμά, αρνίσιο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 3 κ.γ. ραζ ελ χανούτ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για το ραζ ελ χανούτ:
- 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- ¾ κ.γ. πιπέρι, τριμμένο
- ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν σε σκόνη
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
- ½ κ.γ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
- Ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
- Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Δείτε τη διαδικασία στο giorgostsoulis.com