Συνταγή για το πιο νόστιμο λαχματζούν

Η πίτσα της Ανατολής!

Συνταγή για το πιο νόστιμο λαχματζούν

#tsoulotip: Πρέπει να έχει πυρώσει καλά το ταψί πριν τοποθετήσουμε τη ζύμη επάνω.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μαγιά, ξερή
  • 150 ml νερό, χλιαρό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • ½ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. κιμά, αρνίσιο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 3 κ.γ. ραζ ελ χανούτ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για το ραζ ελ χανούτ:

  • 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • ¾ κ.γ. πιπέρι, τριμμένο
  • ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • ½ κ.γ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

  • Ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Δείτε τη διαδικασία στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved