Συνταγή για σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο με μανιτάρια
#tsoulotip: Το νερό της συνταγής το υπολογίζουμε ανάλογα με ταψί στο οποίο θα ψήσουμε το μοσχάρι. Αυτό που θέλουμε είναι το νερό να σκεπάσει το κρέας.
ΥΛΙΚΑ
Για το μοσχάρι:
- 10 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κιλά μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος
- 1 κεφάλι σκόρδο, κομμένο οριζόντια στη μέση
- 1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 500 ml κόκκινο κρασί
- 500-700 ml νερό
- 1 κύβο ζωμό μοσχαριού
- 150 γρ. μπέικον, κομμένο σε κυβάκια
- 250 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τον πουρέ καρότου:
- 500 γρ. καρότα, κομμένα στη μέση και σε μικρές ροδέλες
- 5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
- 20 γρ. βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Δείτε τη διαδικασία στο giorgostsoulis.com