Συνταγή για πετιμεζόπιτα
#tsoulotip: Βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη σόδα για να ενεργοποιηθεί η σόδα και να φουσκώσει η πίτα.
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. πετιμέζι
- 500 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
- 70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 1½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
- 1 κ.γ. baking powder
- 2 κ.σ. τσίπουρο
- 200 ml ελαιόλαδο
- 200 ml χυμό πορτοκαλιού
Για το σερβίρισμα:
- Ζάχαρη άχνη
Δείτε τη διαδικασία στο giorgostsoulis.com