Donuts με σοκολάτα!

Μία λαχταριστή λιχουδιά που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα παιδί.

Υλικά

  • 4 φλ. Αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 φλ. Γάλα
  • 1 αυγό
  • ½ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 4 κ. της σούπας ζάχαρη
  • 1 κ. του γλυκού αλάτι
  • 2 φακ. ξερή μαγιά
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κρέμα σοκολάτας με φουντούκι της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε πρώτα τα στέρεα και αφού ανοίξετε μία τρύπα στη μέση, ρίχνετε και τα υγρά της συνταγής. Προσοχή στο αλεύρι γιατί μπορεί να μην το πάρει όλο η ζύμη της οποίας η υφή θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε ίσα που να κολλάει στα χέρια σας. Αφήνετε τη ζύμη να 'ξεκουραστεί' για περίπου μία ώρα κατά την οποία θα φουσκώσει. Όταν περάσει αυτή η ώρα, παίρνετε το ταψί σας και του στρώνετε λαδόκολλα ώστε να μην κολλήσουν τα ντόνατς σας όταν τα στρώσετε. Αρχίζετε λοιπόν να τα στρώνετε αφού μοιράσετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και κάνετε με το χέρι σας μία μικρή τρύπα σε αυτά. Τα αφήνετε και πάλι να φουσκώσουν και τότε είναι έτοιμα να ψηθούν. Θα τα ψήσετε στους 180 βαθμούς στο φούρνο σας για περίπου 25 λεπτά. Όταν τα βγάλετε, τα αφήνετε να κρυώσουν και από πάνω ρίχνετε λίγη κρέμα σοκολάτας από τις έτοιμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Είναι μία λιχουδιά που τα πιτσιρίκια σας θα λατρέψουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved