Συνταγή για να φτιάξετε χειροποίητα ραβιόλια με σπανάκι

#tsoulotip: Σε περίπτωση που το ζυμάρι κολλάει κατά τη διάρκεια που το ανοίγουμε, το πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.

Συνταγή για να φτιάξετε χειροποίητα ραβιόλια με σπανάκι

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 αυγά, medium
  • 1 κρόκο αυγού
  • 25 ml. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, για το άνοιγμα των ζυμαρικών

Υλικά για τη γέμιση:

  • 125 γρ. σπανάκι
  • 120 γρ. μασκαρπόνε
  • 1 μέτριο αυγό
  • 10 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την κρέμα:

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. λιαστή ντομάτα

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved