Συνταγή για να φτιάξετε χειροποίητα ραβιόλια με σπανάκι
#tsoulotip: Σε περίπτωση που το ζυμάρι κολλάει κατά τη διάρκεια που το ανοίγουμε, το πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 2 αυγά, medium
- 1 κρόκο αυγού
- 25 ml. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, για το άνοιγμα των ζυμαρικών
Υλικά για τη γέμιση:
- 125 γρ. σπανάκι
- 120 γρ. μασκαρπόνε
- 1 μέτριο αυγό
- 10 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για την κρέμα:
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. λιαστή ντομάτα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com